My CHANGE – Eindelijk geworden wie ik ben

 • Dromen realiseren
 • Openhartig en aangrijpend
 • Kwetsbaar en puur
 • Vallen en steeds weer opstaan
 • Het onmogelijke is mogelijk
 • Veel praktische tips
 

In dit boek vertel ik welke mensen en ervaringen ik nodig had om uiteindelijk mijn droom te kunnen realiseren. Ik kreeg wonderdokters op mijn pad met vele spiegels voor mijn gezondheid. Ze heelden mijn relatie met mijn lichaam, hielden me de spiegel voor hoe wijs elk lichaam wel is. Helend is het om terug op zoek te gaan naar die wijsheid.

Ik kreeg seksuologen op mijn pad die me leerden evenwichtig te handelen vanuit mijn vrouw zijn, en niet vanuit het doen. “Als je zo blijft hollen, Gina, hol je je magazine voorbij hoor!”

Ik kreeg een compleet andere kijk op geld mede door de vele geldengelen die mijn pad kruisten.Spiegels voor mijn manier van ondernemen.

Ik kreeg gezelschap van soulsisters, met telkens confronterende maar o zo leerrijke boodschappen. Ik leerde mijn lessen, stap voor stap.

Tot slot kreeg ik ook af-leermeesters op mijn pad, en ja, het is moeilijk geweest. Maar steeds zocht ik naar de positieve les in zo’n intense negatieve gebeurtenissen. Ik zal alle “moeilijke mensen”, ik noem  ze mijn afleermeesters, steeds dankbaar zijn. Ze spiegelden mij dat ik in mijn kracht moest leren staan, en leerden me meer zelfvertrouwen te hebben.

8 Hoofdstukken onderverdeeld in de spiegels die me werden voorgehouden:

 1. Mijn blikopeners
  1. Spiegel: Ontdekken van een wondere wereld
  2. Ben ik wie ik écht ben?
  3. Droom, durf, doe! Het onmogelijke is mogelijk
 2. Mijn wonderdokters
  1. Voel écht, accepteer wat is
  2. Je stamboom als blauwdruk van je gezondheid
  3. Zuiver de zetel van je onderbewustzijn
 3. Mijn seksuologen
  1. Seks is kinderspel
  2. Moeder ben je genoeg, maar waar zit die vrouw?
  3. De kracht van steun
 4. Mijn andere kijk op geld
  1. Mijn geldwonder, mijn eigen bloed
  2. Mijn experimenten met andere betaalwijzen
  3. Mijn geldengelen
  4. Geld is seks is liefde is energie is stroming
  5. Mijn money coaches
  6. Mijn Nederlandse hartsmannen
 5. Mijn soulsisters
  1. Wake up, Gina!
  2. Werken vanuit je hart alleen volstaat niet, Gina!
  3. Neem je leiderschap in handen, Gina!
 6. Mijn af-leermeesters
  1. Als jij het niet doet, nemen wij het van je af
  2. Heldere afspraken maken de beste vrienden
  3. Schone schijn is niet schoon
  4. Zorg voor een stevig kader
  5. Je zou zo’n easy leven kunnen hebben, mama
 7. Mijn man, mijn soulmate WIm
 8. Mijn CHANGE

Ik zat in bad en bedacht een blad

‘Ik stapte het bad in, met het gevoel dat ik iets wilde doen. Maar wat? Ik kreeg het niet rond in mijn hoofd. Het kalmerende effect van het water hielp; plots voelde ik alle overdenkingen en impulsen van de voorbije jaren samenvloeien in mijn hoofd. Ik zag het voor me: ik zou een blad maken, vol positief nieuws! En dit aha-moment werd het ware begin van (my) CHANGE.’

Na twintig jaar te hebben gewerkt als mediaplanner voor grote adverteerders, wist Gina De Groote niet meer wie ze was, was ze het contact met zichzelf kwijt. Ze ging op zoek, en kwam terecht in een wereld die ze niet kende, die van ‘spiritualiteit’ en ‘persoonlijke ontwikkeling’. Met de hulp van vele anderen – haar spiegels en (af)leermeesters – leerde ze te leven vanuit het hart, en minder vanuit het hoofd. En zo kwam dat idee: Maak een blad! Een met een andere kijk op het leven, gebaseerd op de wet van polariteit die zegt dat aan alles twee kanten zijn, een negatieve maar ook een positieve!

Gestart als een blad is CHANGE uitgegroeid tot een beweging en community van positieve veranderaars. In My CHANGE beschrijft Gina haar zoektocht, haar belangrijkste ontmoetingen en haar totale engagement voor een idee geboren uit het hart. In 2014, net voor de vijfde verjaardag van CHANGE, verloor Gina haar echtgenoot, de bekende reclameman Wim Schamp. Aan hem, ‘mijn grootste spiegel’, wijdt ze een volledig hoofdstuk en is dit boek ook opgedragen.

Getuigenis van lezeres Carla

“Ik ben halverwege je boek My CHANGE, ook hierin is de energie achter de woorden mooi voelbaar. Ik neem er echt de tijd voor om het te lezen, alles verdient aandacht en zijn plaatsje. Het is makkelijk leesbaar maar toch geniet ik er door het rustig te lezen veel langer en intenser van.”

 

Gina’s artikels in CHANGE