fbpx

Buiten kiezen voor de weg naar binnen

De yoga-beleving gisteren was super. Sommigen haakten af wegens zich niet goed voelen, teveel werk, geen goesting, angst om verkouden te worden wegens de slechte weersvoorspelling. Met veel respect aanvaardde ik al die redenen om niet te komen. Luisteren naar je lichaam is ook een boodschap die ik steeds meegeef. Dàt is ook yoga, de weg naar binnen.

Toch evenveel respect voor diegenen die er wél voor kozen om aanwezig te zijn. Ze hadden er enorm zin in: in de buitenlucht yoga beleven, kiezen voor me-time anderhalf uur, focussen om dat anderhalf uur naar binnen keren. Jawel in de buitenlucht kiezen voor de weg naar binnen is super. Dàt leer je in de yoga, je wordt je bewust van de vele natuurlijke geluiden, je kiest ervoor om je daarop te focussen, je wordt je bewust  van al je zintuigen, apart en tesamen. Zo bvb bewust zijn de smaakzin is het minst gevoelde zintuig. Bewust zijn van je tong in je mond, wat proef je eigenlijk de hele dag?

Toen ik op het einde vroeg wat ze van het anderhalf uur vanaf morgen gaan toepassen waren dit de antwoorden:

-de oefening van de uiterst trage beweging met je ene hand naar de andere voet te buigen, eenmaal daar de lucht bekijken vanonder je oksel

-het wakker kloppen van je hele lichaam, startend op je schedel

-de bodyscan tijdens de relaxatie.

Mijn traktatie op een persoonlijk tip vanuit mijn boek was weer raak: iedereen koos het nummer waar ze op dit moment enorme nood aan hadden.

De samenvatting van de sessie in 1 woord:

BLIJ

HEERLIJK

STRAM

DANKBAAR

De volgende sessie gaat door op het Zeebrugse strand op 1 juli.

Een verslag ervan zet ik hier nog dezelfde avond.

Tot dan.

Gina – YOGinA

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We are the CHANGE