fbpx

Helemaal loskoppelen lukte me niet

Exact 7 dagen ben ik nu aan zee. De bedoeling was om per 1 juli helemaal af te koppelen en dit de hele maand te laten duren maar dat was te hoog gegrepen . Afkoppelen van de dagelijkse routine, allemaal leuke dingen dat wel,  maar best zeer veel dingen. Ben ik daarin gelukt? Helemaal niet, maar ik bekijk het positief. Mijn werk voor We are the CHANGE is immers mijn grote hobby en missie. Hoe graag ik dit ook doe toch wil ik het eens helemaal loslaten. Ik vergelijk dit gevoel met een jonge mama van 1 of meerdere kindjes die oh zo van hen houdt maar ze met alle liefde even een dagje uitbesteed om weer helemaal tot haarzelf te komen. Het ritme van afgelopen week was wel al lager dan normaal wat ook al positief is. Vanaf volgende week gaat het me zeker lukken. 30 dagen lang ZIJN.  Gewoon niets plannen, de dag laten ontstaan. Mijn intentie is wel om veel te bewegen, wandelen, fietsen, yoga beoefenen op het strand. Ook wil ik er als toerist  op uit trekken en de 13 verschillende kuststeden bezoeken. Te voet, met de fiets of met de kusttram. 

Het enige wat ik deze zomer aan zee wil ‘doen’ is schrijven als de inspiratie komt. Verder schrijven aan het boek in wording en/of aan een vervolg van het traject DoodGelukkig. Maar ook ga ik hier “Weekboek van een CHANGER” wekelijks bijhouden en hier posten. 

Waar ik vorige week toch al heb van genoten

  • De Thaise massage bij Nam Chok in Knokke-Heist was heerlijk pijnlijk:) De masseuse wist precies waar de pijn zat, van linkerschouder tot midden de rug, te wijten aan té veel aan de computer te zitten. CHANGER Fabina van Halteren haar commentaar was dat dit dan weer de typisch fysieke uitleg is maar wat is de emotionele verklaring van die pijnlijke schouder vroeg ze me liefdevol. Ze ging me nog wat documenten sturen waarmee ik tot dit inzicht zou komen.
  • Een familiefeest van de kleine familie De Groote. Even van West-Vlaanderen naar Oost-Vlaanderen gereden om heerlijk te genieten van het samenzijn. Koesteren doe ik die momenten, zeker met de leeftijd van ons ma in het achterhoofd. Ze is al 86 jaar maar en nog zo levendig en actief is ze. Zo fijn om te zien.
  • Op zondag is het mijn vast ritueel om langs de waterlijn van Zeebrugge naar Blankenberge te stappen want om 10u30 geeft Joachim Meire yoga op het strand. Niet alleen mijn fysisch lichaam als mijn mentale lichaam genieten hier enorm van. Ik luister immers geen podcasts of muziek tijdens het wandelen om net helemaal de verbinding met mezelf te voelen. Me, myself and I,  één met zee en strand.
  • Maandag vertrok ik weer te voet langs de waterlijn naar Wenduine, die heerlijk rustige  badstad naast het mondaine De Haan. Om 15u30 vertrokken en omstreeks 18u arriveerde ik aan de Surfclub. Een uurtje was voldoende om wat uit te rusten, een boekje te lezen. Om 19u sloot ik aan bij Breathwork sessie georganiseerd en begeleid door Joachim Meire. Heerlijk om dit samen met mijn zoon Gian te doen.
  • Elke woensdagavond organiseer ik sinds jaren Yoga at Zeebrugge Beach. Dit jaar nodigde ik weer gastdocenten uit,  Joke Heymans beet de spits af. Het deed deugd dat Joke zoveel complimenten kreeg van de aanwezigen. Op de openbare FB-pagina Yoga at Zeebrugge Beach vind je wekelijkse informatie, tips, foto’s etc.
  • Donderdagavond de laatste verplchte Zoom-sessie met de CHANGE-Partners. Een infosessie rond een andere kijk op je spaargeld.

Ik vind het zelf leuk om zo mijn voorbije week opgelijst te zien staan. Het doet me deugd dat ik toch al in een vakantiemodus vertoefde.

Benieuwd naar wat volgende week me gaat brengen? Ik ook:). Ik ga de dagen laten ontstaan.

Tot volgende week.

Gina

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
fa bina
1 jaar geleden

Handvaten die je llichaams-uitdagingen vertalen zijn….

Spreek-Woorden:
brede schouders hebben (=veel kunnen verdragen)
de schouders eronder zetten (=zich voor iets inspannen)
de schouders ophalen (=er zich niets van aantrekken – er niets over willen weten)
op iemands schouders staan (=op andermans werk voortbouwen)

Is het Links of rechts? beide?

We are the CHANGE
1
0
Zou graag je mening willen weten, laat een reactie achter.x