fbpx

Is het echt waar?

Deze zomer heb ik hier aan zee maar één deadline,  mijn eigen methode klaar hebben tegen eind augustus . Tijdens het schrijven ervan raadpleeg ik geregeld een boek dat mij inspireerde tijdens mijn groeiproces, zo ook The Work van Katie Byron.

In 2012 had ik  voor mijn magazine  een interview met deze pittige lady. Het thema in de vaste rubriek Gezondheid was “een gezonde geest”, daarin hadden we een prachtig ‘ In contrast” interview tussen een sjamaan en een psychiater maar was er dus ook het inspirerende interview met Katie Byron. Voor wie nooit eerder deze naam hoorde, 30 jaar geleden werd deze Californische van de ene dag op de andere wakker in een andere staat van bewustzijn. Ze had jaren in een diepe depressie gezeten met felle woedeuitbarstingen, alcoholverslaving en zelfmoordneigingen. Ze bleef soms weken in bed liggen, verzorgde zich niet meer, liet zich daarom  opnemen in een (goedkoop) afkickcentrum. Tot ze dus op een ochtend wakker werd en zich verbonden voelde met alles en iedereen. Het klinkt misschien zweverig en ver van je bed maar door deze shi(f)t kwam ze tot een methode die haar uit haar eigen lijden verloste en daarmee al miljoenen mensen hielp.  Het concept zit poepsimpel in elkaar (en meestal zijn de meest simpele dingen oh zo effectief) nl. door rond het ‘probleem’ je 4 vragen te stellen (ik stel ze op het einde aan jou lieve lezer). Door deze 4 zeer eenvoudige vragen aan je brein te stellen kun je je hele realiteit herschikken. Via deze oefening ontdek je jouw eigen projecties naar anderen toe. Wanneer je je gedachtegang onderzoekt, kom je snel tot de conclusie dat het geloof in je eigen verhaaltje je zoveel lijden veroorzaakt.

Omdat ik zelf op dit moment iets zit dat ik maar niet uit mijn systeem krijg, greep ik nog eens naar The Work. De 4 vragen zelf kan ik super goed plaatsen, maar dan vooral het laatste werkpunt waarbij ze vraagt om alles om te draaien, heb ik de oplossing nog niet gevonden. Maar ik lees verder in haar boek….kom hier zeker op terug als ik de omslag heb gemaakt.

Graag deel ik hier een paar citaten vanuit het interview die nu meer dan ooit alle aandacht mogen krijgen : “wanneer we kijken naar de evolutie van het menselijk brein, merken we dat dit alles aan het vernietigen is op deze planeet : het water, de bomen, de natuur, onze gezondheid, onze economie…weg gaan er op achteruit! Neem  nu de oorlog, niemand met een gezonde geest wil oorlog. Diegene die oorlog wenst,  heeft een zeer zieke geest. Een voorstander van oorlog denkt tegen zijn eigen natuur in. Onze waard aard is ten dienste staan, dankbaar zijn en in onvoorwaardelijke liefde leven. Oorlog is het tegenovergestelde hiervan. Stop met vechten in je eigen leven en uiteindelijk zal het vechten wereldwijd stoppen”.

Zo, dit wilde ik hier graag even delen, het is een andere versie die op Ghandi’s leuze neerkomt “Be the change you want to see in the world”.

The world needs your change.

Zoals steeds eindig ik met een paar vragen ter reflectie lieve lezen, het zijn de  4  vragen waarmee Katie Byron haar positieve bijdrage levert aan een betere wereld, om mensen uit hun lijden te verlossen :

  1. Is deze gedachte waar?
  2. Weet ik absoluut dat deze gedachte waar is?
  3. Hoe reageer ik wanneer ik deze gedachte geloof?
  4. Wie zou ik zijn zonder deze gedachte?

Draai de gedachte nu even om…

Meer info op www.thework.com

Als ik 8 reacties krijg L8 de dag mij toe:-)

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
We are the CHANGE
0
Zou graag je mening willen weten, laat een reactie achter.x