fbpx

Terug van weggeweest, in het dubbel ?

Eindelijk leid ik het leven dat ik vroeger in zovele workshops visualiseerde als het ideale.

Corona en het ideale leven

Sinds 13 maart maken 3 dingen deel uit van mijn dagelijkse schema: sport – buitenyoga – boswandeling.

Na wat licht huishoudelijk werk in de ochtend ga ik richting terras waar mijn hometrainer staat.

Ik doe dit zeer mindfull, zonder koptelefoon of muziek want dan zou ik het vogelfluitconcert missen.  Daarna rol ik mijn yogamatje uit voor  een intense yoga beleving van minstens een uur in de tuin. Buitenyoga blijft voor mij de max en deel graag de effecten ervan in de toekomstige maandelijkse  YOGinA-sessies.  Helemaal opgeladen begin ik dan te werken.

Na het avondeten kies ik nog voor een stevige wandeling met  Lola. Niet zomaar een blokje om lopen maar een uur vertoef ik  in het bos. Ik kan niet meer zonder de vervulling die dit teweegbrengt. Dit heerlijke leven laat ik mij nooit meer afnemen door een té drukke agenda, buitenhuis activiteiten of whatever.

Tijdens de yoga en het wandelen betrap ik er mij alsmaar vaker op er een onzichtbaar publiek bij te betrekken. Ik deel met hen zovele inspiratietips&tricks:-) .Hèt signaal dat het tijd is om alle  opgedane ervaringen, de vele inzichten en nieuwe oefeningen te gaan sharen. Onderaan deel ik er graag eentje die je helemaal blij zal maken. Probeer het zeker eens uit en voel wat het met je doet. Deel gerust hieronder wat de oefening met je doet.

Waarom een 2de uurblok YOGinA in Herent

Vanaf zaterdag 6 juni wil ik graag samen met een kleine groepje geïnteresseerden een YOGinA -sessie organiseren in de tuin van the house of CHANGE. De tuin is groot genoeg om de social distancing van 1,5 meter te garanderen. Mocht het regenen dan zal het pas voor 3 september zijn. In juli en augustus doe ik het immers aan zee.

Regelmatig krijg ik de opmerking ‘Waarom doe je dit toch zo vroeg”? waarop mijn antwoord steeds luidt:

“Voor de unieke beleving om de dag te zien beginnen, de prikkeling van al je zintuigen,  de energie van de opkomende zon voelen,

en zoveel meer”. De meesten krijgen dan enorm veel zin maar kiezen uiteindelijk om uit te slapen tijdens het weekend. Daarom besliste ik de mensen te laten kiezen tussen de zonsopkomst om 05u30 en/of  om 10u.  Ik ben zeer benieuwd welk uurblok het meest gegeerd gaat zijn:-)

Valt het je op dat ik het woord YOGinA vaak gebruik? Dit nu eindelijk durven uitspreken is ook een positief effect van corona:). Het geeft helemaal weer wat het is: mijn eigen versie en interpretatie van yoga. Anderhalf uur beleving startend met dauwtrappen, mindfull stappen, de zonsopkomst, zelf ontworpen oefeningen in combinatie de vele tips & tricks gerelateerd aan mijn andere kijk op het leven. Dit alles nog eens goed doorspekt met quotes en citaten van leermeesters uit mijn magazine. Wil je dit ook eens komen beleven?  Hieronder vind je de mogelijkheden op een rijtje en op deze pagina staan alle details.

 • in Herent: bij zonsopkomst EN om 10 uur
 • Het verwenarrangement blijft zoals het was namelijk 3 extra’s om te beleven na de yoga, alles kan nu ook apart geboekt worden. Wie bvb niet graag samen ontbijt maar wel graag een deugddoende massage wil na de yoga, dat kan. Ik heb schitterende therapeuten die paraat staan om je te verwennen: voetreflexologie, massage met kristallen, aromatherapie, dieptemassage en nog veel meer

Ook dit jaar is er Yoga@Zeebrugge beach

In Zeebrugge: Het enorm grote strand in Zeebrugge zal ongetwijfeld meer volk dan ooit naar deze ongekende parel aan de kust brengen.

Als je graag een stranddagje afsluit met een heerlijke yogabeleving dan plan je je dagje zee zeker op woensdag, in Zeebrugge!

Zoals elk jaar spreken we af aan het laatste bankje op de dijk ter hoogte van de surfclub Icarus, dit op woensdagavond om 19u30.  Ook dit jaar zijn  Els Lightness en Virginie Parent ook weer van de partij.

Nieuw is het permanente aanbod van yoga met zonsopkomst, dit jaar enkel op aanvraag. Ik ben er bijna 2 maanden lang dus wie zin krijgt om eens de dag te beginnen met yoga bij zonsopkomst laat het mij gewoon weten. Je stuurt mij je vraag en we plannen onze dag samen in.  Aanvragen doe je via deze contactpagina

Het Groeitraject Word wie je echt bent in 8 weken, nu ook ONLINE mogelijk

Je kan het zowel live als online volgen. In juni ga ik het zeer selectief aanpakken, namelijk slechts 3 ipv 8 personen kunnen er live bij zijn.

Maar niet getreurd, er is  ook een online mogelijkheid.

Beide mogelijkheden bied ik aan tegen een corona-prijs.

Voel je dat je er graag bij wilt zijn maar iets in jou kan nog niet beslissen? Bekijk dan even deze pagina. Je kan er jezelf testen hoe het is gesteld met jouw authenticiteit. Ook ontdekt je getuigenissen van recente deelnemers. Inschrijven doe je hier.

Oefening ‘de innerlijke glimlach’ ?

Tijdens de YOGinA wijs ik veel op het nut om vaak te glimlachen.

Telkens weer opnieuw zie ik dan de groepsenergie veranderen door al die glimlachende gezichten.

Een simpele glimlach zorgt ervoor dat het gelukshormoon wordt aangemaakt.  Iedereen heeft er er baat bij om zoveel mogelijk te glimlachen.  Wist je dat de ‘innerlijke glimlach door taoïstische artsen wordt gebruikt om gezondheid en welzijn te bevorderen? Ik maakte er een eigen versie van. De reacties zijn denderend zowel in de YOGinA als in het 8 weken traject Word wie je echt bent. Ik deel ze graag met jou:

 • Doe dat je comfortabel en ongestoord zit: op de grond, in lotushouding, of gewoon op een stoel, maakt niet uit, als je maar rustig zit met de voeten op de grond
 • Denk aan een situatie die je blij maakt, zeeeeer blij maakt(e)
 • Maak als het ware een figuurlijke foto van deze heuglijke situatie
 • Breng dat beeld tot ongeveer 1meter voor jou en kijk er naar, je begint spontaan te glimlachen:)
 • Doe je ogen dicht en breng de figuurlijke foto met de ontstane glimlach naar de plek tussen je wenkbrauwen, ook genoemd je 3de oog
 • Nu gaan we die foto met bijpassende glimlach doen reizen doorheen heel je lichaam
  • Eerst naar je schedel, laat die maar heel je schedel rondcirkelen
  • Om dan af te zakken naar je keel
  • Dan naar je hart, voel hoe je hart zich opent,
  • Van je hart ga je naar je buik, neem maar elk plekje in
  • Dan van je staartbeen naar je benen en voeten
  • Dan keer je vandaar terug waar je begon
  • ERVAAR, VOEL, SCHRIJF EROVER EN DEEL
  • De eerste 8 die reageren worden getrakteerd op een  persoonlijke tip van mij. Enkel een cijfers tussen 1 en 53 opgeven.

Zo, dit was het. Vanaf nu ga ik hier veel regelmatiger dan vroeger dingen delen waar jij iets mee bent. Dus kom geregeld eens langs en geniet van mijn inspiratie.

Hopelijk ontmoet ik je eens live in Herent of deze zomer in Zeebrugge.

Geniet van het leven, zorg goed voor elkaar en tot gauw.

Gina De Groote

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Veronika Rutten
4 jaren geleden

Wat een mooie oefening! Fijn om te doen! En ik verheug mij al op een van de mooie contact momenten binnenkort! ?❤️

Helena
Helena
4 jaren geleden

Ik hou van de innerlijke glimlach oefening en deze heeft een speciaal tintje. Top! Nu nog je stem erbij Gina;)
Dankjewel xxx

We are the CHANGE
4
0
Zou graag je mening willen weten, laat een reactie achter.x