fbpx

Is dit het leven? Is dit alles? moet mijn grootmoeder Gabriella gedacht hebben

Liefste oma Gabriella,

Ik heb je nooit gekend maar voel een enorme verbinding met jou. Het is mijn diepste wens om onze verbinding nog sterker te maken Daarom draag ik deze blog op aan jou. Had ik jou maar kunnen inspireren met de vele CHANGE-tips en in-blikkers. Die zijn er voor mensen die willen zijn wie ze ècht zijn. Maar ook voor diegenen die soms ervaren dat  het leven niet altijd leuk en lief is. Zoals jij dat vond. Hoogstwaarschijnlijk omdat  je eigen plek niet vond in het leven  of ze niet kon of niet wilde innemen. Was je zo ongelukkig lieve oma?

 

 

Gabriella is de naam van mijn moeders moeder

Ze beroofde zich van het leven toen mijn moeder acht maanden zwanger was van mij. Ik ben bij wijze van spreken met een extra pakketje tranen op de wereld gezet.
Er werd thuis nooit over die oma en haar wanhoopsdaad gesproken. Was dit uit angst? Uit schaamte? Ik ving dit per toeval op uit een gesprek onder volwassenen toen ik een jaar of negen was. Ik schrok wel maar verder deed het me eigenlijk niet zoveel want ik besefte toen nog niet goed wat dat was. Tijdens de intense zoektocht naar mezelf  ontdekte ik welke impact een familiegeschiedenis kan hebben op iemands gezondheid en leven. Plots besefte ik dat al dat verdriet, gevoelens en ervaringen van mijn hoogzwangere moeder allemaal onbewust opgeslagen zitten in al mijn cellen van mijn lichaam.

Was jij de creator van jouw leven oma?

Ik hoop dat ik door mijn verhaal te vertellen niet alleen energetisch mijn relatie met grootmoeder Gabriella herstel maar ook zwaarmoedige mensen mag inspireren zodat ze inzien dat het leven plezierig mag zijn. Eenmaal je dit als doelstelling stelt zie je ook dat jezelf de creator bent van het leven dat je wilt. In plaats van problemen te creëren om geen fun te ervaren zal je mensen en dingen op je pad krijgen die je een blij en vervullend gevoel bezorgen. Want ook hier speelt de wet van aantrekking : het is jouw uitstraling en energie die de medespelers aantrekt. Zijn het saboteurs die je drama mee helpen in stand te houden of goedgezinden die je vleugels geven? Jijzelf hebt dit in handen.

Niet perfect maar evenwaardig mama!

Ik aanvaard en accepteer al mijn tekortkomingen, jij ook (mama)?
Ik ben niet perfect in vele dingen waar de fijne motoriek een rol speelt maar ben ik daarom minder dan iemand die een optimale fijne motoriek heeft? Ik had dit graag geweten als klein kind want dat speelde me toen best wel parten. Maar het is nooit te laat om je te accepteren zoals je bent.
Zo ook de schoonmaakster in me die er best van houdt dat alles netjes is maar ook een super sloddervos is en soms moeite heeft met de combinatie van de taak van onderneemster en gezinsverantwoordelijke. In gevallen van too much heb ik leren kiezen en soms moet het to-do lijstje van één van die verantwoordelijken gewoon wachten en laat ik de boel dan maar de boel. Ben ik daarvoor minder dan een poetsmaniak die dagelijks alles tot in de puntjes in orde heeft? Neen, we zijn evenwaardig.
Ik richt mijn aandacht op wat ik wèl allemaal kan en niet meer wat ik absoluut niet kan. Meestal zijn dit dingen waar ik het talent niet voor heb vandaar dat ze ook niet goed doe.
Ik leef in het nu en niet in het verleden. Uiteraard maakte ik toen super veel fouten in het maar ik was er me toen niet bewust van en dat is het belangrijkste. Nu ben ik er me bewust van maar ook dat ik dit NU kan herstellen door dit gewoon te accepteren.

Mijn changetips voor wie zich herkent in mijn oma’ neerslachtigheid:

Ik geef je graag een paar tips die ikzelf veel toepas omdat ze me helpen in het blijven goed voor mezelf te zorgen

-Het belang om jezelf dagelijks te eren : jezelf een compliment geven, dankbaar zijn voor wat je goed hebt gedaan, dagelijks alle zegeningen zien en er dankbaar voor zijn
-Af en toe bewust stilstaan bij jouw successen, hoe klein ze  ook op het 1ste zicht lijken
-Word zachter voor jezelf, ga je niet meer bekritiseren als het niet loopt volgens het ideale plaatje
-Wat mij ook enorm ondersteunt, is de gedachte dat je niet fout kan kiezen. Ook al was het achteraf gebleken een verkeerde keuze, het belangrijkste is dat er een stap werd gezet. Dat helpt bij oeverloos piekeren.
-Ik vergeet nooit hoe Ingeborg me raakte met de zin ‘Hoe meer ik ga voor mijn eigen geluk, hoe meer ik mijn geliefden inspireer om datzelfde te doen, namelijk dat ze ook kiezen voor hun eigen geluk. Intussen is haar uitspraak ook mijn mantra geworden. Hopelijk nu ook die van jou?

 

Citaat uit mijn boek My CHANGE  ter verheldering of ter ondersteuning van deze blog :
“Elk kind dat verwekt en verwacht wordt, is een project van de ouders, en is op zijn beurt geprogrammeerd volgens de familiegenen, doorgegeven door de vele generaties die aan het kind zijn voorafgegaan. En let op : het zijn echt niet alleen de uiterlijkheden die we hebben meegekregen hebben van onze ouders, ook emotionele verbindingen zijn via de cellen al doorgegeven. ….en dat onevenwicht wordt onbewust aan familieleden doorgegeven. Dat kan zich uiten in ziektes of depressies of herhalingen van dezelfde trauma’s, totdat er –bijvoorbeeld door familieopstellingen- weer voor herstel wordt gezorgd”.

 

Stel je deze 3 vragen over je geboorte

Graag sluit ik af met drie vragen die jij  je kan stellen. Ze leiden je ongetwijfeld tot een inzicht waarmee je dan best aan de slag gaat.

 

  1. Weet je iets over jouw geboorte?
  2. Hoe verging het je moeder tijdens haar zwangerschap van jou?
  3. Hoe meer je hierover te weten komt, hoe meer inzicht je ook krijgt in je onderbewuste zelf.

 

Wil je graag méér van dergelijke reflectie vragen met een schrijfopdracht dan is er mijn aanbod van 8 in-blikkers of het 8 weken traject inclusief de inblikker

CHANGE-aanbod voor wie méér wil lezen na het lezen van mijn blog:s.

Lees je graag interviews  met veranderaars met een andere kijk op het leven het verrassingspakket  een aanrader.

Heb je er liever maar 2 met een speciaal dossier ‘Een andere kijk op de dood’?

 

Tot een volgende keer.

Laat gerust weten wat je ervan vond.

Tot een volgende keer.

En don’t forget

MY CHANGE IS FOR YOU!

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Veronika Rutten
3 jaren geleden

Mooi om dit te lezen, en heel inspirerend… ik ga hier zeker over nadenken, de 3 vragen kan ik niet zo een, twee, drie… beantwoord krijgen… maar ik zal zeker inzichten krijgen. Dankjewel voor het delen Gina. xxx

We are the CHANGE
2
0
Zou graag je mening willen weten, laat een reactie achter.x