fbpx

Mijmeringen over Sinterklaas door een vuilniszak:)

Op verzoek van mijn omgeving ga ik weer wekelijks mijn voorbije week delen. Er gebeurt immers zoveel tijdens een week dat anderen inspireert.

Korte opsomming van mijn voorbije week waarvan de foto met vuilniszak me deed weg mijmeren over Sinterklaas.

 

Vrijdag aan zee aangekomen, meteen Barbele Kindt geïnterviewd over de  zelfdoding van haar broer Egidius voor de reeks ‘Doodgelukkige getuigenissen’

Zaterdag was er de soulstorm met Fabina van Halteren, als pauze werden foto’s van me genomen om wekelijks bij ‘Weekboek van een CHANGER’ te plaatsen. 

Zondag niets gedaan, boeken gelezen, aan zee kan ik dat echt doen en geniet daar enorm van.

 

Maandag interview gehad met Michael Niclaus, ook voor de reeks ‘Doodgelukkige getuigenissen’. Michaël ontdekte sinds een paar jaar God en Jezus in zijn leven en stapt sindsdien helemaal gelukkig door het leven.

Dinsdag spiritueel leraar  Marie Molemans geïnterviewd voor dezelfde reeks.  Zoveel wijsheid dat Marie deelde, onder andere kwam I AM, synoniem voor God aan bod.

Woensdag al om 8u ’s morgens verwelkomde ik Tine De Valck. Het was koud maar het zonnetje scheen dus besloten we tijdens een deugddoende strandwandeling te hebben over de vernieuwing van haar lidmaatschap, over hoe fijn het zou zijn om af en toe te co-worken idee met  co-CHANGERS en zoveel meer

Helemaal voldaan (ook wel een beetje moe) naar huis gereden want om 19u was het pizza avond met Lies Rock. Na de smalltalk maakten we samen het definitief document op om het Complimentmoment naar de scholen te brengen.

Donderdag stonden 3 Zooms op de agenda maar om 8u ging het plots ging niet meer…. Mijn lichaam haakte af en vroeg naar rust, ik kon niet anders dan ernaar te luisteren en zegde alles af.

Vrijdag voelde ik me iets beter en konden de wekelijkse communitytalk  ‘Achter de schermen’  en het weerzien met Sandra Deakin toch doorgaan.

Zaterdag gezoomd met Veronika Rutten die instaat voor de creatieve uitwerking van onder andere de Complimentenkaartjes. De voorzien soulstorm met Anja  Vandenbergh werd in ovelreg verplaatst naar volgende vrijdag

Zondag rustdag en ’s avonds op algemende aanvraag van de kids ‘sinterklaaskip’ gemaakt. De foto 

Er komen wat mijmeringen voorbij over welke intense, vreugdevolle periode dat was bij ons.

Ongelooflijk hoe veel tijd en energie ik in de voorbereiding stak.

Sinterklaas kwam op voorhand al eens een bezoekje brengen. Brieven  werden geschreven onder mijn toeziend oog reflecteerden Gian en Tonya en schreven ze vooral hun dankbaarheid uit in een brief. Ik vroeg hen wat ze allemaal goed gedaan hadden. Reflecteren dus en de kracht van dankbaarheid, dank u Sinterklaas.

Na de reflectie mochten ze een top 10 dingen kiezen waaruit de Sint kon kiezen.

Er werd een huursint geboekt die Wim stond op te wachten aan ons kantoor. Daar briefde Wim wat er in de brieven stond maar ook ik had een brief geschreven in naam van de sint. Een heilige oude man toont ons hoe moeiteloos het kan als iedereen wat meewerkt.

Sinterklaasmuziek stond op, Wim gaf me een seintje dat ze op komst waren. De bel ging en daar stond hij. De sint met zijn hulppieten en Wim. Wat konden wij goed acteren zeg.

Ik geniet nog van al die mijmeringen: de sint die mijn brief voorlas, de spanning in de kinderen hun oogjes. De blikken die Wim en ik naar elkaar gooide, dàt was één en al liefde en verbinding.

En toen, het ultieme cadeau op het einde van de brief: “Jullie hebben al zoveel speelgoed, dus ik ben er zeker van dat jullie voor elk nieuw cadeautje van de sint eentje gaat weggeven aan een kindje .

Daar zegden ze zeer beamend en volmondig JA op. De zak van de sint was leeg maar samen zochten we naar speelgoed waar ze afstand wilden doen. Niet makkelijk maar daar begint het leren van onthechting.

Als ik dit nu zo neerschreef zie ik het ineens duidelijk: in alles wat ik doe ben ik een verbinder, een super organisator, die haar hart en ziel steekt tot in de kleinste details. Dit alles met maar één doel,  geven, geven, geven, geven is zooooo leuk.

 

Mijn tip:: zadel je kids niet op met voorwaardelijks: als je braaf bent geweest dan krijg je veel, maar laat hen zelf reflecteren wat goed ging en minder goed, maak van dankbaarheid een, en leer ze af en toe iets uitkiezen om weg te geven, zeker als ze zeer veel krijgen.

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
We are the CHANGE
0
Zou graag je mening willen weten, laat een reactie achter.x