fbpx

Sapvasten in Portugal met 3 sapjes per dag

De tussenstop in Lissabon was zeer confronterend. 8u in de ochtend, dus coffee&breakfast time.  De overvloed van keuzes in koffie en ontbijt prikkelden al mijn zintuigen. En mmmm wat ruikt  koffie toch heerlijk!

Het viel me op hoe klein het aanbod van the eigenlijk is. Kruidenthee zou mijn enige drank zijn de komende weken dus bestelde ik maar niet de classic one. Mijn Nieuwjaarsontbijt bestond uit een appeltje met flesje water. Klinkt zielig maar zo voelde het niet aan, trots was ik om al die verleidingen te weerstaan.

Intussen verblijf  ik al 10 dagen in het hotel Val del Reii gelegen in het prachtige Albufeira. De organisatie is health holidyas en heeft er al 35 jaar ervaring op zitten. Op speciaal verzoek via FB geef ik hieronder de link naar hun website mee.

Het  programma : sporten en sappen

Het sporten bestaat uit wandelen, fitness, bodyshape maar ook salsa dansen, yoga, pilates, stretchen. Gegeven door de immer goedlachse drilsergeante  Ilona.

Het sapdieet is tot in de puntjes uitgekiend. De grondlegger startte ermee 35 jaar geleden, hij wilde het verdict van  de klassieke geneeskunde niet aanvaarden en ging op zoek naar een alternatief voor de medicatie  voor zijn darmziekte.

Mijn dagelijks menu :

  • Na de wandeling van 6 km, citroenwater en daarna het ochtendsap. Appel en sinaasappel zijn de vaste ingrediënten aangevuld met een 3de vrucht die elke ochtend varieert.
  • ’s middags, na het sporten krijg ik een thermos turbosap van komkommer en tomaat en verse kruiden. Omdat ik rauwe komkommer niet goed verteer, is het nu enkel tomatensap met kruiden.
  • Om 18u is er na de aquagym met sauna achteraf het avondsap. Ook dit bevat steeds weer de vaste groenten, komkommer en wortel aangevuld met een 3de groente van de dag.

En dat is het dan. Ik had nooit of nooit gedacht dat ik op zo’n  karig dagmenu zou kunnen leven, laat staan zo intens sporten en bewegen. En blijkbaar kan ik dat, gemotiveerd door mijn vooropgestelde doel.

Ik kijk uit naar het wekelijkse meten en wegen. Ik hoop om na 3 weken 10kg en 10 cm minder mee te nemen naar huis:-)

Wat wordt het zaterdag? wordt vervolgd

Meer info over de organisatie.

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
We are the CHANGE
0
Zou graag je mening willen weten, laat een reactie achter.x