fbpx

Trots op de evolutie van acteur Yassine Ouiach

Ik ken Yassine al meer dan tien jaar en zag toen al het grote potentieel dat hij in zich had. Hij had een vlotte pen, schreef prachtige gedichten en beschikte over een ongelooflijke creatieve geest. Hij was ook ontzettend geïnteresseerd in spiritualiteit en stelde mij daar ontzettend veel vragen over. Hij hing aan mijn lippen toen hij quotes hoorde zoals ‘Iedereen is zelf de creator van zijn of haar eigen leven’ en ‘Voor werkelijk àlles is een oplossing’, wat leidde tot uiterst boeiende gesprekken. Hij stelde zoveel diepzinnige vragen, vroeg door tot op het bot. Ik sprak hem over auteur Abkader Chrifi en raadde hem aan zijn net verschenen boek ‘De regisseur van je eigen leven’ te lezen. Hij schafte het boek aan en verslond de informatie waarin wordt aangetoond dat mensen in staat zijn de regie over hun leven te krijgen en te worden wie ze willen zijn. Dit door een proces van zelfbewustzijn, positief denken, vertrouwen, passie en vastberadenheid. Yassine paste toe waarmee de auteur het boek eindigt:

“Het is aan jou om een kans te grijpen. Niet afwachtend en passief, maar actief, met het roer stevig in eigen handen en het vizier gericht op de toekomst”.

Kun je je voorstellen hoe blij en trots ik was toen ik hem erna zag schitteren in zijn debuutrol op Ketnet?  Sindsdien haalt hij de ene toprol na de andere binnen.  Hij won een Ensor voor zijn vertolking van Ismaël ‘Smile’ Boulasmoum in Grond, een tv-reeks over een familie Marokkaans-Belgische begrafenisondernemers. Het regisseursduo Adil El Arbi en Bilal Fallah zagen meteen zijn talent en werken graag met hem samen. Op dit moment loopt zijn podcastserie op Radio 1 De 9 levens van Yassine’. Daarin duikt hij in het verhaal van Belgen met Marokkaanse achtergrond en onderzoekt hij hoe zijn leven anders had kunnen zijn.

Bekijk en luister naar het innemende en authentieke Complimentmoment van Yassine Ouaich, die op zijn beurt graag acteurs Viv Van Dingenen en Ward Kerremans een compliment geeft.

Dit is de  playlist van het dagelijks Complimentmoment/Complimentenketting, abonneer je als je geen enkel interview wilt missen

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
We are the CHANGE
0
Zou graag je mening willen weten, laat een reactie achter.x