fbpx

Wat Lola vertelde aan de dierentolk

Telkens weer opnieuw viel het me deze zomer op, Lola genoot niet meer van onze strandwandelingen.

Ze was nog steeds dolgelukkig als de leiband tevoorschijn kwam, het teken dat het allerliefste wat ze deed zou aanvatten.

Gretig liet ze zich aanlijnen en dolgelukkig deed ze de eerste pasjes. En daar stopte alle enthousiasme.

Trekkend en draaiend liet ze me weten dat het genoeg was geweest. Niet alleen voor vandaag maar misschien wel voor altijd had ik de indruk.

De diagnose van de Blankenbergse dierenarts na bloedanalyse en röntgenfoto’s was dubbel: niets te zien op de foto’s dus geen artrose, maar vanwaar kwam dan de pijn? Alvast een ontsteking dachten ze omdat Lola jankte als geen ander bij het stretchen van haar voorste poten bij het nemen van de foto’s. Het voorschrift voor zware ontstekingsremmers ben ik nooit gaan halen. Ach nee, ik doe met mijn lievelingsdier wat ik ook altijd deed voor mijn gezin. Een second opinion halen bij een holistische arts.

Dr Aline De Pelsemaeker, preventief arts van praktijk Salutem wees mij op de homeopatische ontstekingsremmer Traumeel, wat ik Lola meteen toediende.

Maar ik wilde méér weten, namelijk de diepere betekenis van haar lijden.  Was het Lola’s tijd om de aarde in te ruilen voor de hondenhemel? Als dat zo voorbestemd was dan kon ik niet anders dan dit te accepteren. Uiteraard met alle bijhorende tranen van verdriet. Maar wat als het niet zo was en ze zonder pijn nog jaren bij mij zou kunnen blijven?  Gemotiveerd contacteerde ik dierentolk Gina Biemans. Als er één iemand de dieren hun taal begrijpt dan is het deze naamgenote en dierenvriend. Een paar jaar terug werd ze geïnterviewd voor mijn blad CHANGE. Sindsdien bestaat er een sterke connectie gesmeed door onze liefde voor de dieren doorspekt met  spiritualiteit. Wie interesse heeft in het interview, zie het aanbod hieronder.

 

Gina vroeg me wat recente foto’s en een beschrijving van Lola’s klachten. Ik keek uit naar ons online gesprek waarin ik een verslag kreeg van wat Lola allemaal had verteld.  Zo dankbaar voor de inhoud ervan die ik graag deel met jou lieve lezer:

Ik heb een heel zachte en verbindende energie met mijn baasje.

Een heerlijke zielsverbinding met jou, ik heb een heerlijk leven bij jou.

Ik heb vele pijntjes,  vanaf de 7de rugwervel, mijn  lage rug dus.

Daar is het stijver waardoor mijn bekken vastzit, slijtage dus.

Daardoor loop ik anders wat druk geeft op mijn voorpoot, het  doet pijn.

Ik wil altijd goed doen voor mijn baasje.

Ik please haar graag, ben daar groots in,

mijn baasje haar naam waardig:)

Deze levensfase is heerlijk, ik ben blij dat mijn baasje dat ook eindelijk doorheeft voor haarzelf.

Samen zitten we in dezelfde levensfase.

Teveel prikkels verstoren ons zen-leven en dat willen we beiden niet meer.

De beweging die ik nu doe is voor ons beide: STILSTAAN.

 

 

Wauw, ik schreeuwde mijn geluk van de daken: “Mijn Lola gaat nog niet dood, maar wijst mij op het magische woord  “STILSTAAN”!

Ik ging meteen aan de slag met het advies van Gina bestaande uit het geven van voedingssupplementen, een bezoek aan een osteopaat en intense hydrotherapie.

Traumeel als ontstekingsremmer geef ik nu in een dubbele dosis in combinatie met visolie en omega 3-6-9.

Daarnaast is er nog Phytonics – Spine comp, een natuurlijk middel voor een ideale beweging van de oudere hond.

Donderdag gaan we voor de allereerste keer naar de hydrotherapie maar ik weet nu al dat Lola er enorm van gaat genieten. Tollers zijn immers waterratten.

Zin om te lezen hoe ze het er vanaf brengt? Ik zal het zien aan de reacties hieronder of het gewenst is om een vervolg te breien aan Lola’s verhaal.

 

Wie graag inspirerende interviews leest met CHANGERS met een andere kijk op de dingen, is dit super Interessante verrassingspakket  een aanrader , inclusief het interview met dierentolk Gina Biemans.

http://ginadegroote.be/product/verrassingspakket-8-change-magazines/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Riet Keetels
Riet Keetels
3 jaren geleden

Geweldig hoor graag het vervolg

Veronika Rutten
3 jaren geleden

Wat mooi en interessant om te lezen en wat een wijze vierpotige die Lola! Dankjewel voor je verhaal en ja, ik ben benieuwd!

Annick
Annick
3 jaren geleden

Altijd magisch en ontroerend, om te horen wat dieren ons willen vertellen, van onschatbare waarde ook. Gina is hiervoor een gezegende brug om deze informatie over te brengen. Wat fijn voor Lola, ook dieren verdienen de beste en zachtste behandeling. Dat ambieer ik zelf ook voor onze poezen. Veel ? dat lola weer haar soepele zelve wordt.

Nel
Nel
3 jaren geleden

Wat fantastisch om te lezen wat je doet voor je lieverd. brengt mij op het idee om Gina ook weer eens te contacten. Wil graag meer lezen over hoe het verder gaat .
Veel succes. Lieve groetjes

Anja
3 jaren geleden

Wauw, een prachtig verhaal…Lola zal nog vele jaren bij jou blijven, Gina..Jullie doen het super samen…Wil wel het vervolg lezen van de hydrotherapie, hoe ze het doet. Heel veel lieve groetjes en een dikke knuffel

We are the CHANGE
10
0
Zou graag je mening willen weten, laat een reactie achter.x