fbpx

‘Durf te bedelen’ kreeg ik als boodschap

De voorbije week was weer goed gevuld, ik breng graag verslag uit over mijn dromen, durven, doen, leren, groeien en delen van afgelopen week.

DROMEN

Ik ben dankbaar dat mijn blog zo’n mooie reacties en contacten met lezers uitlokt. Met mensen die ik al langer kende maar ook met  totaal onbekenden is er door mijn blog een groeiende verbinding  en dat is zo fijn. Al deze mensen noem ik CHANGERS omdat ze zo wijs zijn. CHANGERS zijn voor mensen met een andere kijk op het leven, ze leven vanuit hun hart, willen hun steentje bijdragen aan een zachtere wereld, hebben respect voor elk levend wezen. The more CHANGERS, the better our world.

Hoe fijn zou het zijn dat al deze mensen op het CHANGE-platform-in-wording hun wijsheid kunnen delen zodat ze er anderen kunnen mee helpen. Van Sandra kreeg ik een deugddoend antwoord op mijn vraag of er iemand mij kon helpen met de betekenis van de droom over mijn vader die ik in een eerdere blog beschreef. Ik deel graag  Sandra’s antwoord met jullie. Wie weet put je er zelf inspiratie uit als je droomt over een overleden iemand:

 

Lieve Gina,

Ik las zojuist je blog over o.a. de droom over jouw vader. De ingeving die ik hierbij kreeg was ‘kijken vanuit een ander perspectief’. Als iemand overlijdt, dan transformeert de energie van een mens of ziel naar een andere vorm. De energie verdwijnt dus niet en daarom is op dat niveau ook nog steeds contact mogelijk. Je schrijft dat je moeder nog leeft en dat zij hand in hand met je vader aan je deur stond in je droom. Misschien kan contact met je moeder hierover een aanwijzing geven? Kijkend naar de info die je in je droom kreeg over de situatie van je vader, in combinatie met zijn plotselinge overlijden in de aardse wereld, zou het ook kunnen dat er nog iets af te maken of af te ronden is voor hem, waarbij jij zou kunnen helpen. En dan is er ook nog je broer. Wellicht levert kijken vanuit zijn perspectief ook nuttige informatie op. Tot slot heb ik nog een tip die mij zelf eens heeft geholpen in een vergelijkbare situatie. Bepaal wat je meest prangende vraag is t.a.v. deze droom en stuur die (bv. tijdens een meditatie) het Universum in. Leef vervolgens een tijdje met je vraag en het antwoord komt, in welke vorm dan ook, naar je toe

Ik vind veel inspiratie in de oude wijsheid van de Maya’s, vertaald in de Tzolkin of Mayakalender. Een deel van mijn reactie op jouw droomvraag is daar ook op gebaseerd. Wat ik o.a. van hen heb geleerd is dat ik mijn leven lang mag leren en dat ik mag loslaten dat iets ooit klaar hoeft te zijn. Dit heeft me veel rust en verlichting gebracht en daar ben ik erg dankbaar voor.

??❤️

Sandra

DURVEN

Met Frank Hoelen meeten is steeds een geanimeerde beleving. Ook in deze relatie is mijn magazine de verbindende factor. Frank stond twee maal in CHANGE in een dubbelinterview met zijn zoon Ian Thomas. Eénmaal schreef hij zelf het stuk schreef over de reis naar en met zoon Ian Thomas die toen in de States woonde. . De 1ste keer was in 2013, het  was toen vooral Ian met stiefvader Chris Van Tongelen wat de klok sloeg. Maar hoe zat dat met de band tussen Ian met zijn die vader? Dàt wilde ik weten.

Zo ontstond een intense band. Sindsdien volgen we elkaar via social media. Af en toe sturen we eens een compliment . Nu vond Frank het hoogtijd om nog eens live bij te praten over onze beider toekomsplannen. Ik liet hem het filmpje van mijn crowdfunding actie zien en kreeg prompt  twee opmerkingen die me altijd  zullen me bijblijven :-).

Ik had het over adverteerder E. die interesse heeft om het platform te sponsoren maar NIET wil gelinkt worden met  de crowdfundpagina. Crowdfunding staat gelijk aan bedelen en daar wil hij zijn bedrijf niet mee associëren! “Niet persoonlijk pakken, hé Gina” drukte hij me op het hart”. Natuurlijk neem ik dat niet persoonlijk, al zeker niet na Frank zijn betoog. Want opperde hij ‘Laat bedelen’ nu net een uitdagende opdracht  in nederigheid zijn die de Franciscanen opgelegd krijgen. Wie durft te bedelen leert dus nederig te zijn. Zo had ik het nog niet bekeken:-) Het katje als foto vond ik er goed bij passen. Zie jij hier een bedelaar in?

Het tweede waarmee hij me raakte was met zijn professionele analyse over mijn stem in het filmpje. Hij gaf me tips om nog beter ‘mijn klankkast’ te gebruiken en tijdens zijn betoog deed hij zomaar eventjes  15  stemmetjes na. Ik ga rekening houden met je opmerkingen Frank, Je kan de proef op de som nemen want iin september komt er een 2de filmpje. Benieuwd naar jouw reactie!

Als afscheid was er een ‘korte’ rondleiding in The House of Change in Herent . Wim zijn reclamebureau en de CHANGE redactie zijn niet meer.  De wet van synchroniciteit zorgde ervoor toen ik vertelde dat Wim zijn vroeger bureau nu ingenomen was door seksuologe Helena Vandenbergh. Net op het moment kwam ze binnen en ontstond er een super boeiend en verbindend verhaal dat best eventjes duurde.

DOEN

Yoga met zonsopkomst heeft blijkbaar niet veel succes. Het is wat het is…, mensen weten spijtig genoeg niet wat ze missen.

Vorig jaar twijfelde ik nog of ik het uur niet zou verlaten want ik hoor steeds weer diezelfde opmerking ‘ja maar het is zo vroeg.” Dit is nu net de meerwaarde van deze beleving. De zon zien opstaan. Je verbinden met haar opbouwende energie. De stilte, de leegte van het weidse strand en zo veel meer.

Ik heb heerlijke genoten op mijn eentje maar uiteraard zou het leuk zijn mochten we op 18 augustus met meerderen zijn. Het is zal trouwens nog de enigste mogelijkheid zijn want zondag 25 augustus heb ik geannuleerd.

Yoga op het strand op woensdagavond heeft wel een vaste plek gevonden in de agenda. Dank aan Nathalie Meuleman voor de heerlijke Dru-yogasessie die ze gaf.

De Terugblikdag  op 8/8 was super. Er staat al een volgende gepland op donderdag 9 januari. Het concept vormde zich al vanzelf. Schrijven, wandelen, mediteren, eten en drinken, om af te sluiten met een heerlijke lachyogasessie.

 

Waar je aandacht aan geeft, groeit. Waarom maakte ik nog niet eerder een Facebook event rond de maandelijkse workshop Word wie je écht bent in 8 weken = My CHANGE. die elke 8ste van de maand start? Gek vind ik het hoe ik maar half gefocust bezig was. Ik maakte er ineens een jaaragenda van en het valt me op dat er veel zondagen bij zijn. 13u30 is een ideaal uur om te starten. In een weekend kan je nog heerlijk ontbijten of brunchen met het gezin en tijdens de week kan je nog een dagdeel werken.

De quote waarmee ik 8/8 startte is ineens ook de banner van het event geworden. Slaat helemaal op mezelf.  In mijn reclametijd hoorde ik bij die ene groep… heb het er uitgebreid over in mijn boek. En dat is helemaal aan mezelf te wijten, niet aan de anderen. Het is té gemakkelijk de dingen buiten jezelf te leggen. Daar heb ik het ook uitgebreid over tijdens het traject.

LEREN

Leven in flow, het blijft een groeiproces. Onlangs vond ik een berichtje terug van 2 jaar geleden. Aan bevriende Changers vroeg ik van alles om mij te helpen met interactie, zichtbaarheid enz. ‘Heb je even voor mij’ was de titel. Zo wilde ik veel meer abonnees op mijn YouTube kanaal.  Nu weet ik beter, je kan wel hulp vragen maar het is vooral van binnenuit dat het start. Ik stond toen veel minder in mijn kracht en vertrouwde mezelf niet dus ook niet op de dingen die ik lanceerde. Wat een verschil met vandaag maar toch blijven we evolueren dus ben ik benieuwd naar wat de evolutie zal zijn als ik dit binnen een paar jaar teruglees. Maar voel je intussen vrij om je te abonneren ?.

GROEIEN

Ik ben tot een gigantisch inzicht gekomen. Alles wat ik vroeger met het magazine lanceerde, en gesmaakt werd, kan ik nu zo over nemen. Zo ook de Community-lidmaatschappen  : Friend, Partner en Believer in CHANGE.  Toen was alles zeer gecomplexeerd (omdat ik zelf ook zo was?). Nu ben ik veel meer gefocust en helderder wat zich resulteert in moeiteloos zaken doen. Mijn intentie is om in september al met een 10-tal leden te kunnen starten, en er de maanden erop een 20-tal bijkomen. Die 30 zou ik graag bij de officiële lancering mee in de bloemetjes zetten. Heb je interesse om de details van deze idmaatschappen te ontvangen? Stuur mij een mailtje en je ontvangt ze per kerende.

Wat dan met de crowdfundcampagne hoor ik sommigen meteen vragen? Wel die blijft ook lopen. Maar dan vooral gericht naar ‘the crowd”, letterlijk vertaald  ‘de massa, het grote publiek.” Deze massa kent ongetwijfeld niet de historiek van CHANGE, niet van het blad noch van The House of CHANGE in Herent (THOCIH).  Maar misschien willen ze wel dat er zo’n platform met dagelijkse inspiratie en informatie komt. En illen ze zekerheid van return als ze dit steunen. Terecht vragen ze wat ze in de plaats krijgen voor hun bijdrage.

Daarom bedacht ik drie voorstellen van bijdragen: Mini (8€) – Midi (48€) – Maxi (98€). In ruil geef ik geheel of gedeeltelijk de online training ‘Word wie je écht bent’. De prijs voor 8 weken is 98 euro, voor 48 euro krijgen ze 4 weken van de 8 weken en voor 8 euro krijgen ze 1 week. Elke dag een My CHANGE-tip, wekelijks een in-blikker (video training). Bekijk het online programma. Volgende week zal deze nieuwe informatie op de pagina te zien zijn.

En hier kan je een bijdrage storten.

DELEN

Zo’n kleine moeite, zo’n grote impact. Dat was de titel van Warda’s El-Kaddouri’s column in De Morgen van 2 augustus. Vanaf de intro raakte ze mij met het volgende.

Mag ik je om een gunst vragen?  Een kleine maar. Niet voor mij, maar voor een ander. Misschien heb je straks een vrij moment en pak je voor de zoveelste keer vandaag je telefoon op…. ”maar stuur eens een berichtje van steun, waardering of liefde naar iemand die je dierbaar is”.

Dergelijke oproepen zullen als vanzelf herhaald en gepubliceerd worden op het CHANGE platform. “Als je het geluk hebt dat je ouders of grootouders nog leven bel je hen dan straks even op vraagt ze haar lezers”. Ik pakte meteen mijn gsm en belde naar mijn 83-jarige moeder die gisteren nog kranig in mijn tuin werkte en mij toonde wat er in de herfst allemaal moet gebeuren. Mijn ma heeft maar één doel  voor ogen ; dat ik ook in mijn grote tuin ‘moeiteloosheid’ mag ervaren en dat is zij mij nu aan het leren. Wat een leidersfiguur is ze. We hadden het daar over aan de telefoon. Ze mocht maar tot haar 14 jaar naar school gaan. Oorlogskinderen moesten gaan werken, mee voor een gezin van vijf zorgen. Terwijl ze zo intelligent was en een super primus studente zou geweest zijn. Dankjewel Warda  El-Kaddouri, dankzij jouw column had ik een super onverwachte super babbel met mijn ma die 100 km ver van me woont.

Wat me raakte en ik graag deel uit het boek ‘Roep van de ziel’ van Erica Argelo die op zondag 1 september een lezing geeft. Het boek en haar kunstwerken die tot dan nog te bewonderen zijn in THOCIH zijn het thema van de dag:

“…7, het getal van overvloed…de zeven wereldwonderen, de zeven kleuren van de regenboog, de zeven schoonheden, de zeven deugden, én… de gelukzaligmakende zevende hemel. De getalswaarde zeven symboliseert in alle spirituele wijsheden een positieve verandering, een transformatie naar een nieuwe werkelijkheid”. p.225

Eerstkomende activiteiten op een rijtje:

AGENDA

Dromen  Durven  Doen  Leren  Groeien  Delen

Tot volgende week!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Erica Argelo
4 jaren geleden

Dank je wel Gina voor de aankondiging van de workshop op 1 september a.s. Ik verheug me erop het programma met Changers te delen, waarmee we tevens bijdragen aan de crowdfundingsactie ‘We are the CHANGE’.

Ik neem ons mee op reis waarbij we de route van de Held(in) beleven langs schilderijen die het verhaal van transformatie verbeelden. Daarbij gaan we interactief met elkaar aan het werk.

Het programma is opgebouwd in een aantal thema’s waarbij we inspiratie opdoen om dieper te verbinden en intuïtie omarmen als vaardigheid. Kernwaarden, man/vrouw waarden, systemische waarden en Hartcoherentie zijn onderwerpen die we aanraken. Zijn wie je voelt, zeggen wat je wil en doen wat je ten diepste denkt vormen sleutels voor gelukkig leven.

Mijn heldinnenreis begint in het jaar 2000. Wat ik toen nog niet wist werd een belangrijke omslag in mijn leven waarin ik mijn wonden leer helen. Dromen, Tarotkaarten, Kunstbeleving, Kleur analyses, NLP-communicatiemodel, Familieopstellingen, Meditatie & Hartcoherentie en het schrijven van mijn boeken, worden belangrijke tools voor zelfreflectie in mijn ontwikkeling naar bewust leven. Ik leer Mannelijke & Vrouwelijke waarden herkennen en tegenstellingen met liefde omarmen. Ik leer onthechten van alles wat me dierbaar is, omdat ik weet dat vasthouden het verleden doet herleven.

De rode draad van de workshop is aandacht voor een bron aan mogelijkheden, waarmee alles groeit tot realiteit…

Graag tot ziens!
Van Hart tot Hart…
Erica Argelo

Erica Argelo
4 jaren geleden

MOOI hoe je wekelijks je Change met ons deelt, dank je wel Gina voor je inspiraties. En dank voor de aankondiging van de workshop op 1 september a.s. Ik verheug me erop het programma met Changers te delen, waarmee we tevens bijdragen aan de crowdfundingsactie ‘We are the CHANGE’.

Ik neem ons mee op reis waarbij we de route van de Held(in) beleven langs schilderijen die het verhaal van transformatie verbeelden. Daarbij gaan we interactief met elkaar aan het werk.

Het programma is opgebouwd in een aantal thema’s waarbij we inspiratie opdoen om dieper te verbinden en intuïtie omarmen als vaardigheid. Kernwaarden, man/vrouw waarden, systemische waarden en Hartcoherentie zijn onderwerpen die we aanraken. Zijn wie je voelt, zeggen wat je wil en doen wat je ten diepste denkt vormen sleutels voor gelukkig leven.

Mijn heldinnenreis begint in het jaar 2000. Wat ik toen nog niet wist werd een belangrijke omslag in mijn leven waarin ik mijn wonden leer helen. Dromen, Tarotkaarten, Kunstbeleving, Kleur analyses, NLP-communicatiemodel, Familieopstellingen, Meditatie & Hartcoherentie en het schrijven van mijn boeken, worden belangrijke tools voor zelfreflectie in mijn ontwikkeling naar bewust leven. Ik leer Mannelijke & Vrouwelijke waarden herkennen en tegenstellingen met liefde omarmen. Ik leer onthechten van alles wat me dierbaar is, omdat ik weet dat vasthouden het verleden doet herleven.

De rode draad van de workshop is aandacht voor een bron aan mogelijkheden, waarmee alles groeit tot realiteit…

Graag tot ziens!
Van Hart tot Hart…
Erica Argelo

We are the CHANGE
3
0
Zou graag je mening willen weten, laat een reactie achter.x