fbpx

Draai het eens om!

Hello CHANGER,

Dat een complimentje deugd doet weet ik als geen ander. Zonder enig commerciële doel zette ik de Nationale Complimentendag op de Belgische agenda onder het motto ‘Momentje, eerst een complimentje”. Mensen bewust maken van hoe zalig het is om vanuit het hart een gemeend complimentje te geven of te krijgen. En dat mag zeker niet tot één dag in het jaar beperkt blijven. Mensen groeien bij het krijgen van een gemeend compliment. Dat gevoel van waardering — dat nog intenser is als het van iemand komt die je absoluut niet kent — had ik bij het lezen van dit berichtje:

Dag Gina, wat is het een genot om jou digitaal te leren kennen door te lezen over jouw leven, werk, relatie met jouw Wimmie en meer…. Enorm veel respect en waardering voel ik voor jou. Ga jouw boek kopen en zal tzt ook persoonlijk contact met jou opnemen. Het ga je goed in alles wat jij doet.

Ik deelde het op Facebook met de vermelding erbij dat ik op mijn beurt dit fantastisch initiatief zou verderzetten, een gemeend compliment geven aan iemand die niet persoonlijk kent maar van wie je vindt dat hij/zij het verdient.

Ik herhaal graag in dit weekboek: doen jullie mee? Zo ja, wil je er iets meer over vertellen? Als je niet graag de naam bekendmaakt maar wel de reden waarom iemand die je niet kent een compliment verdient dan zou het fijn zijn om dat te delen. Ik doe ook mee en zal het vermelden in het hoofdstuk ‘doen’. Want voor de rest deed ik niet zo veel in de afgelopen week. ? Lees maar…

 

Update van afgelopen week rond mijn levensthema’s

DROMEN

Ik kan me niet echt een nachtelijke droom herinneren. Dus haal ik nog even mijn grote levensdroom aan. Namelijk een bijdrage leveren aan een zachtere wereld door mensen bewuster te maken van hoe zij, en alleen zij, naar de dingen kijken, bepalend is voor hoe ze zich voelen.

Zo simpel is het eigenlijk. Hoe zwaar je verleden ook was, je leeft in het NU en hoe je er NU naar kijkt is belangrijk voor je welvoelen en welzijn. In mijn blad was de redactionele rode draad de wet van polariteit, de natuurwet die zegt dat aan alles 2 kanten zijn, een negatieve maar ook een positieve. Zoek die kant tot je hem vindt, is een concrete opdracht in mijn workshops . Mensen hebben daar best moeite mee hoor.

Ik popel om de 10de verjaardag te kunnen vieren met een platform waar dagelijks dergelijke verhalen en inspiratie te vinden valt. Wat ik anders ga doen dan 10 jaar geleden, is mijn droom niet meteen immens groots aanpakken, maar met kleine stappen beginnen. Wordt vervolgd…

 

DURVEN

Ineens was het daar. Net zoals Complimentendag 10 jaar gelden, floepte het idee binnen om de 10de verjaardag van CHANGE te vieren met een Nationale CHANGE-Day. De opdracht van de dag is de hele dag lang van een andere kant bekijken. Bewust worden van de patronen en die omzetten in iets anders.

Voor diegenen die niet weten hoe eraan te beginnen zal een checklist hen helpen. Hier al een paar mogelijkheden : iets anders eten, een andere weg naar het werk nemen, een ander transportmiddel nemen, met je andere hand je tanden poetsen, langs een andere deur binnengaan enzovoort…

En wat met de vaste partner hoor ik sommigen al vragen maar iedereen is daar vrij in ? Draai het eens om, reuzegom, was een liedje uit mijn kindertijd. Wat leuk en gaaf zou het zijn als iedereen eens alles zou omdraaien die dag. Wat een verjaardag zou dat zijn! Missie van 10 jaar geslaagd! Zou ik dat durven doen?:-) Watch and see…

Ik betrapte er me op tijdens de moeder-dochter-tweedaagse in Blankenberge dat ik mijn dochter nog niet over dit idee sprak. Mijn kids willen dat ik niet te veel hooi op mijn vork neem, ze weten wat het vuur in mij kan aanrichten. Daarom temperen ze mij en al mijn ideeën. Ze geloven nog niet in de afspraak die ik met mezelf nastreef : die van moeiteloosheid.

Waar ik mijn dochter wel mee inspireerde, zij het met ongeloof, is met mijn attitude toen er een grote libelle op de rand van mijn strandstoel kwam liggen. Ze panikeerde zo fel en was bang voor een prikkende steek. Ik kalmeerde haar met een paar inspiraties zoals: “een libelle steekt niet, die is daar zelf veel te licht voor”.

Ik had het over de spirituele betekenis van dieren. Een libelle staat voor licht door het leven, transformatie zoals de vlinder en positiviteit. Toen ik het over het eenheidsbewustzijn en van uit die energie liefde sturen waar je angstig voor bent kreeg ze het helemaal op haar heupen. Ze begon het tafereel te filmen om naar haar ‘best friends’ te sturen met als titel en de nodige emoticons ‘My mom en eenheidsbewustzijn?’.

Het filmpje duurde een 10-tal minuten want zolang bleven de Libelle en ik bij elkaar totdat ze uit eigen beweging wegvloog.

 

DOEN

Afgelopen week heb ik niet zoveel gedaan als vorige weken. Wel heb ik veel tijd doorgebracht met ‘zijn’, heerlijk voor de balans. En bij ‘zijn’ hoort vooral ‘voelen’ dus voelde ik best veel.

De energie bijvoorbeeld van de diverse badsteden. Zo was ik op één dag in drie badsteden en voelde werkelijk het verschil.

  • Zeebrugge staat voor: de rust, het pure, het ruwe, het minimalistische maar ook de haven in al haar grootsheid.
  • Blankenberge is gelijk aan de massa met alle voor- en nadelen. Zo zag ik er een hoog zwangere vrouw met babykoets wandelen op de dijk, met aan de ene hand een peuter en in de andere hand een sigaret. Je zag velen kijken met veroordelende grijns van ongeloof op het gezicht. Zou die vrouw haar gading vinden in een dagelijks platform vol met inspiratie en informatie? Zou ze erin slagen om haar bewustzijn te verruimen om van daaruit voor haar baby en haarzelf de juiste keuzes te maken en dingen te veranderen.
  • Knokke: het mondaine, exclusieve, de jongeren, concentratie van mensen met alle overvloed, dan vooral in geld uitgedrukt.

LEREN

“Techniek houdt niet van mij en ik hou niet van techniek” is mijn vaste mantra sinds jaren.Ik ben zoooo slecht in technologie, ik snap het gewoon niet. Er zijn twee uiteenlopende standpunten om er mee om te gaan.

  • De ene zegt dat je je moet focussen op wat je talenten zijn en anderen laten doen waar je niet goed bent.
  • De andere stelt om de uitdaging aan te gaan.

Moet ik uit die comfortzone komen? Toch ervan leren houden om het zo makkelijker te leren?

Of focus ik me beter op wat ik wel goed kan? Uitbesteden kost uiteraard geld en net zoals elke zomer is er geen overvloed maar eerder schaarste, dus wat wordt het? Wordt vervolgd… ?

GROEIEN

Groeien doe je door fouten te maken en er uit te leren maar ook door open te staan voor uiteenlopende meningen, zelfs als die haaks staan tegenover je eigen gedachtengang. Soms mis ik mijne Wimme, zijn rationele en uiterst realistische mening als tegengas voor de mijne. Toen vond ik dat niet leuk maar nu mis ik dat.

Maar niet getreurd, in de CHANGE Community zitten er ook zo’n kanjers. Ze zijn in de minderheid maar ik heb er een super contact mee. Zo is er filosoof Frans die regelmatig peilt hoe het met me gaat en met het platform. Zowel de crowdfundingactie als de content invulling houden hem bezig.

Deze chat kwam deze week binnen:

[…] zeker realistisch blijven hé . Ook opletten om niet teveel NEWAGE zever op te nemen. Ik las onlangs het boek ‘Waarom de Wereld niet naar de knoppen’ gaat van Maarten Boudry. Das wel heel goed. Zeer kritisch en onderbouwd.

Waarom geen Verbinding maken met SKEPP en Maarten Boudrie om de objectiviteit te bewaken? Zéér belangrijk hoor. Ik ben er heel erg mee bezig. Mensen WILLEN GELOVEN, en soms in om het even wat, maar dat helpt geen ziel hé. Onderzoek de werkelijkheid!

Ik zou niet graag hebben dat die blog een soort van dogma’s verzamelt die voor waarheid wordt genomen zonder dat daar een kritische discussie kan over zijn Snapt ge mij? Misschien is dat mijn missie? De mens kritisch doen nadenken Maar ook dat is gevaarlijk…

Ik bedankte Frans want voelde dat hij oprecht begaan is met het welslagen van We are the CHANGE.

Net zoals de wetenschap in mijn magazine een aparte rubriek had, ga dit ook zo zijn op het platform. De kwantumfysica en de wetenschap onder één dak bij We are the CHANGE, hoe mooi zou dat zijn? Thanks, Frans, ik neem zeker contact op met Maarten Boudry en andere wetenschapfilosofen. En jouw eigen quote ga ik herhaalde malen citeren:

Geloof ontstaat waar weten in angst overgaat.

— Frans P DS

Ik ga Frans zeker mee opnemen in de raad van wijzen, hou van dergelijke feedback, zeker als dit op een respect- en liefdevolle manier wordt gecommuniceerd. Daar groeit een mens van. En die groei kan ik dan delen om anderen mee te inspireren.

DELEN

Ik deel graag quotes die mij steeds opnieuw raken en mij sterken om mijn missie verder te zetten.

Het is wanneer ik volledig mezelf ben, alleen en vol vreugde, dat de inspiratie het best en meest overvloedig stroomt. Vanwaar en wanneer al die ideeën komen weet ik niet. Ik kan ze niet dwingen.

— W.A. Mozart

Ontdekkingen hebben weinig met intellect te maken. Er is altijd een bewustzijnssprong die je wat mij betreft intuitie kunt noemen. De oplossing komt gewoon naar je toe en je weet niet hoe of waarom.

A. Einstein

De zon schijnt op zovele plaatsen op aarde,
Maar er is slechts één zon.

M. Aurelius

Wat doet deze laatste met je? Ik zou het super vinden mocht hier reactie op komen. Laat maar weten wat jouw verklaring is.

Eerstvolgende My CHANGE-activiteiten op een rijtje:

  • 31 juli : CHANGE bijeenkomst voor geïnteresseerden in het project ‘We are the CHANGE’ voor de 10de verjaardag
  • 3 augustus : YOGinA, Yoga beleving met zonsopkomst in the house of CHANGE, verwenarrangement mogelijk
  • 4 augustus: idem als 3/8 maar dan op het strand van Zeebrugge

Dromen Durven Doen Leren Groeien Delen

Tot volgende week!

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
We are the CHANGE
0
Zou graag je mening willen weten, laat een reactie achter.x