fbpx

Negeer nooit de eerste gedachte die bij je binnenkomt

Babbel met Claudine Drees in the house of CHANGE over Werkgeluk, Welzijn op het werk

Dag CHANGER,

Voor diegenen die voor het eerst  mijn blog lezen, het hier over mijn levensthema’s:

Dromen, Durven, Doen, Leren, Groeien, Delen en sinds kort kwamen er als vanzelf bij  ‘Inspireren en Verbinden’. Deze werkwoorden staan allen voor wie ik écht ben.

DROMEN

Tijdens mijn yogasessie kreeg ik afgelopen zondag door: haal de CHANGE-Day weer van stal en organiseer dit voor de lancering van het platform We are the CHANGE.

De tagline “Voor en door CHANGERS” wordt alsmaar helderder. Eigenlijk wordt alles rond het platform in wording ‘moeiteloos’ op mijn pad gezet. Moeiteloosheid is ook een levensthema voor mij. Het is zó waar: pas in ontspannen toestand ben je scherp verbonden met je intuïtie, de boodschappen die je ontvangt zijn o zo helder. Ik moest dit schitterende idee meteen delen.

‘I am so excited postte’ ik in de besloten Facebook-groep. De verdere uitwerking leg ik als eerste voor aan CHANGERS, en jij bent daar zeker ook bij, lieve lezer. Hou alvast de magische datum 02/02/2020 vrij in je agenda, het is op een zondag. Wordt vervolgd…

 

DURVEN

Het op punt zetten van deze wekelijkse blog vraag soms méér tijd waardoor  ik niet steeds punctueel op de  wekelijkse afspraak ben. Tijdens een meeting kreeg ik de opmerking of ik niet overweeg om wekelijkse filmpjes op te nemen. “Jij geeft immers zoveel waarde met je inspirerende woorden die zo spontaan tot stand komen, doe daar iets mee!”.

Ik ga dat durven doen, dus contacteerde ik een cameraman. Neen ik wil niet zelf filmen, mijn mantra is immers al jaren ‘Techniek houdt niet van mij en ik hou niet van techniek’. Dus besteed ik dat met veel plezier uit. We blikten al drie filmpjes in vanuit mijn ‘zijn’. Dit betekent dat  ik het altijd de 1ste take gebruik, met eventuele versprekingen en alles er bij.

Spontaniteit en authenticiteit zijn immers 2 belangrijke eigenschappen die helemaal bij mij horen. Zo kom ik graag naar buiten. Je zal dat opmerken in de ‘babbel’ met Claudine Drees van Innercompass. Ik zoek nog een passende titel i.p.v. ‘interview’. Op dit moment is het ‘Een babbel met’ maar alle suggesties zijn welkom.

Het kan dus dat je volgende week ‘Weekboek van een CHANGER met een droom’ op YouTube vindt. Laat zeker weten hoe het overkomt en welke vorm je verkiest, geschreven, toegesproken of een mix van beiden.

DOEN

Ik voel me zoooo dankbaar! 5 CHANGERS zegden reeds toe voor een partnership aan het platform. Ik neem hen graag mee in ALLES d.w.z. de hele voorbereiding én lancering. Wil dat zeggen dat andere betrokkenen er niet bij horen? Of course wel, together we change the world hé.

Maar ik ben een goede leerling in het leren van mijn levenslessen ?. Ik schenk nu dus evenveel aandacht aan het geldstuk als aan de content. Geld staat immers voor het fundament. Ik sta nog dagelijks versteld van de waarheid ‘het komt vanbinnen uit, vanuit je vrouwelijke kwaliteit werken is iets helemaal anders dan vanuit het mannelijke’. Uiteraard zal ik die mannelijke daadkracht wel weer gebruiken zodra de lancering op 02/02/2020 nadert. Maar ik ga er zeer bewust mee omgaan en na de daadkracht meteen weer switchen naar de balans door vooral te ZIJN. Vanuit die feminiene energie werken... ik verlang niets anders meer.

Wil je graag mijn in-blikker ontvangen over dit thema?  Stuur me een mailtje op gina@mychange.be met als onderwerp ‘graag in-blikker M-V‘. Zo heb je een voorsmaakje van mijn  online-traject ‘Word wie je echt bent’ die je ontvangt in ruil voor de donatie aan de crowdfunding.   

GROEIEN

Ik doe ook zelf wat ik in mijn workshops aan anderen meegeef, namelijk luisteren naar je lichaam.  Dat geeft je immers zo goed aan wanneer het tijd is om te stoppen.  In mijn boek heb ik het uitgebreid over de verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten. Nog beter benoemen we het als masculine en feminiene energie.

In het boek My Change stel ik zeer duidelijk het verschil tussen beide:

Wil je graag je leven in balans leiden? Doen en doorzetten in combinatie met rust en bezinning? Breng dan de man en vrouw in jou in evenwicht. Als je altijd vanuit je mannelijke (doe-)stuk leefde, is het nu tijd geworden om ook de vrouw in jou toe te laten. ‘Maar hoe moet dat dan?’ hoor ik je vragen.

Stel dat je met een klus bezig bent en je wordt moe, dan zal de man in jou zeggen verder te doen, en de signalen van je lichaam te negeren, want je moet die deadline halen. De vrouw in jou zegt andere dingen: ze voelt de vermoeidheid en ze ziet dit als een wijs signaal. Ze maakt ruimte voor stilte en herbronning, ze stopt even, maakt een wandeling met de hond, kortom ze laadt zich weer op, om daarna de klus verder te zetten (en dat mag best dan weer op de mannelijke doe-manier).

Zo komt er een evenwicht tussen het mannelijke en het vrouwelijke. Een leven in balans dus.

Als je aan alles voelt dat het niet vooruit gaat, stop met de klus waarmee je bezig bent en…. ontspan. Blijven doordoen is negeren van lijfelijke waarschuwing . Vorige week voelde ik het zelf weer eens. Plots voelde ik weerstand tijdens mij belronde rond de memberships en crowdfunding. Ik wilde niet meer, het voelde niet goed dus stopte ik ermee en  liet  los.  En zomaar, vanuit het niets, kreeg ik dat schitterende idee zoals hierboven vermeld, na de yoga, in volledige ontspannen-niets-moet-modus zo’n prachtig idee cadeau als beloning? Zo zie ik het althans?.

 

DELEN

Luisteren naar je intuïtie, je eerste gevoel of gedacht is altijd juist. “Als je er nog niet over nagedacht hebt dan is het je intuïtie” opperde ik onlangs tijdens een tamelijk ‘rationele’ vergadering. Verbaasd keken deze ‘hoofd’-mensen me aan maar ze schreven gedreven hun eerste idee op ?.

Een ‘raar’ gevoel stak op die prille ochtend waar ik om 11 uur in Brussel moest zijn voor een bijeenkomst met  de Fierce Ladies. Dit is een ideaal uur, de file is dan voorbij,  dus ik zou stipt op tijd zijn voor de workshop. Toch ging er van alles mis van in de prille ochtend: mijn webmaster had mij nodig via skype die veel langer duurde dan voorzien, de huurder van de gastenkamer in The house of CHANGE in Herent kondigt aan dat hij veel later zou inchecken, er was een ongeval gebeurd in de tunnels,  en zo ging dat maar door. Dus genoeg signalen om rechtsomkeer te maken!

Graag deel ik het interview met soulsister Claudine Drees van Innercompass over Werkgeluk op de werkvloer. Ze behaalt zo’n mooie resultaten als loopbaanbegeleidster maar ook in de bedrijven. Luister en kijk  en VOEL vooral het enthousiasme dat van haar afstraalt. Ikzelf was iets minder in vorm die dag. Op het einde hebben we het nog over de visie van het platform in wording en de betekenis voor haar van CHANGER.

I am you- you are me- all is one 

INSPIREREN & VERBINDEN

Soulsister Iele Steen van Thriving Business Community inspireerde mij enorm met haar workshop BLOOM. 8 gelijkgestemde vrouwen waren in een zonovergoten Wenduine voor de try)out van Ieles dagworkshop die ze in de bedrijven wilt uitrollen.

BLOOM is gebaseerd op  de vroegere Grey to Green maar massa’s beter, toegankelijker en completer. De vraag ‘Is het een feit of een veronderstelling’ vind ik persoonlijk een super leuk spel dat ik zelf sindsdien gebruik in discussie van ‘welles-nietes’. Zelfs tijdens familie en vrienden werp ik deze vaak op.

Bloom is een eenvoudig proces om uw vermogen om creatieve oplossingen te vinden stimuleren.  Obstakels, echt en ingebeeld, kunnen worden omgezet in kansen. Volgende keer deel ik mijn ervaring en of er iets is veranderd sinds ik de oefening wekelijks doe.

Graag sluit ik af met deze quote die me raakte omdat het zo waar is:

Iets creëren komt voort uit innerlijke inspiratie en uiterlijke behoefte.

Als beide in balans zijn zal het resultaat succesvol zijn!

Tot volgende week, misschien via een video.

Gina De Groote

Dromen  Durven  Doen  Leren  Groeien  Delen (+ Inspireren & Verbinden)

 

 

 

 

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
We are the CHANGE
0
Zou graag je mening willen weten, laat een reactie achter.x