fbpx

Werkgeluk is dingen durven herbekijken en beslissingen nemen – Weekboek van een CHANGER met een droom

Hallo CHANGER,

Er gebeurt zoveel in mijn leven dat ik de tijd niet vond om tijdig te bloggen, mea culpa. Met een paar daagjes ‘retard’ geef ik je graag een overzicht van wat er de voorbije week zo allemaal plaatsvond. Wie weeet zijn er dingen die  je inspireren op jouw weg naar verandering. Ik herhaal het nog eens dat de leidraad van deze blog bestaat uit mijn levensthema’s: Dromen, Durven, Doen, Leren, Groeien, Delen. In feite zouden ‘Inspireren en Verbinden’ er moeten aan toegevoegd worden. Dit zijn immers de dingen die ik als vanzelf erbij doe.

DROMEN

Mijn droom over het verbindend platform met andere informatie en inspiratie komt alsmaar dichterbij. Het mooie eraan is dat ik in tegenstelling tot mijn magazine nu eerst het geldstuk aanpak. Ik weet immers dat de inhoud als vanzelf gaat lopen. Die zal bestaan uit zoveel mooie inspiratie en informatie van CHANGERS maar ook uit alle bestaande content van in het magazine. Dus stof genoeg. Maar eerst dus zorgen voor een stevig fundament en dat krijgt nu mijn volle aandacht en focus. In het hoofdstuk DOEN lees je meer over mijn aanpak.

DURVEN

Durven en doen hoorden samen afgelopen week. De rode draad is geld. Zowel op privé als zakelijk vlak werd ik ermee geconfronteerd. Privé kwam de ene ‘bruine omslag’ na de andere binnen, die staan voor belastingen of inkomsten voor de fiscus. Ik slaag er steeds beter in om in de vortex te blijven zoals Esther Hicks dat zo mooi omschrijft in haar Abraham-teachings. In plaats van alle aandacht te geven aan de weerstand die je voelt ga je op zoek om een goed gevoel te ervaren. Hoe ik het deed beschrijf ik in het hoofdstuk DELEN.

Op zakelijk vlak durfde ik mijn aanpak te herzien voor het binnenhalen van de nodige fondsen voor het platform. Ik herwerkte het tot 2 soorten communicaties want er zijn ook 2 verschillende ‘doelgroepen’: de CHANGERS en diegene die CHANGE nog niet kennen. Beide versies zijn klaar. Hier zie je hoe ik het communiceer naar de bredere groep. Deze week start ik met het contacteren van CHANGERS en doe hen het concrete voorstel. Voor mij is dit uit mijn comfortzone komen. Ik vraag immers best wel een groot bedrag maar geef er enorm veel voor in return.

DOEN

Afgelopen week stond blijkbaar in het teken van communicatie. De nieuwe aanpak van hierboven moet goed gecommuniceerd worden. Dankzij de ondersteuning van Sister Catherine Dhando kwamen er 4 filmpjes.

Ik zou het super vinden mocht jij, lieve lezer, als eerste je mening geven.

Coach Claudine Drees De volgende dag was cameraman Cas van dienst voor de opname van een super inspirerend interview over werkgeluk met Sister/sponsor Claudine Drees van Innercompass. In één enkele take stond het er op. Wat een spraakwaterval is ze! Dat komt als vanzelf als je vanuit je passie leeft en werkt en dat doet Claudine.

Vijf jaar kennen we elkaar, ze wandelde de redactie binnen na de dood van mijn man. Ze had zelf ook een heuse crisis achter de rug wat uitmondde in haar boek ‘Alle wijsheid zit vanbinnen’. Met dit boek wilde ze anderen helpen een burnout te voorkomen. Zoals ze zelf aangeeft in het filmpje zijn we ‘sisters’ for ever. Ik heb dat nog met anderen, startend als een zakelijke relatie die overgaat in een diepe vriendschapsrelatie. Doch zijn er ook andere verhalen hoor maar blijkbaar trek ik die in deze fase niet meer aan. In een volgende blog zal ik jou als eerste het resultaat  van het video interview laten zien.

LEREN

De teachings van Esther Hicks en Abraham zijn mijn dagelijkse leidraad. Op financieel vlak is het een maand van vele uitdagingen: leren omgaan met de stroom van bruine omslagen, die voor de belastingen… Ik snap mensen die me zeggen ‘Ja maar, het is een teken dat je veel bezit”. Ik antwoord niet meer zoals vroeger ‘dat ik het nu helemaal alleen moet zien te klaren’ en ‘dat we vroeger met twee waren’. Daar zat veel slachtofferrol in en dan trek je nog meer van dergelijke situaties aan. Je bevestigt immers steeds weer wat de situatie is en het moet andersom. Een positief gevoel oproepen bij de visualisatie hoe het anders kan.

Dus doe ik het anders. Ik focus me op een positieve energie die ik wil aantrekken. Het universum en mijn Wim zaliger  bedanken voor wat we samen opbouwden is het startpunt Ik visualiseer dat alles betaald is met een super goed gevoel.  Ik focus op mijn betaalagenda, schenk er dagelijks aandacht. Met een strakke planning kom ik er (net). Het is een proces dat op den duur levenskunst is hoor, je focussen op het goede in tijden dat het moeilijk gaat. Maar net dat dankbare gevoel van wat er wèl goed gaat zet je in de juiste vibe die nodig is om de wet van aantrekking te doen werken.

GROEIEN

Wat vind jij van het nieuwe voorstel voor crowdfunding? Namelijk dat ik meteen na storting mijn online traject ‘Word wie je écht bent in 8 weken’ in return geef. Zo zijn de mensen zeker dat ze waar voor hun geld krijgen.

CHANGER Jan D.W. had er een andere mening over. Hij vond dat ik de donateurs het lidmaatschap aan het CHANGE-platform moest geven. Maar dan moeten de mensen nog maanden wachten. Ik ben Jan zo dankbaar dat hij zo betrokken is. Toch ga ik bij mijn standpunt blijven. Ik zie het immers als een test. Blijf ik bij mijn eerste gedacht of ga ik net zoals vroeger met het magazine weer mee met zovele goed bedoelde commentaren en suggesties met complete chaos als resultaat, in eerste instantie voor mezelf. Ik koos voor het eerste. Dàt is wat ik mensen ook leer tijdens mijn workshops ‘je eerste reflexen en gedachten komen van je intuïtie, je ziel’, negeer die niet!’

DELEN

Hierboven verwijs ik naar Abraham Hicks en deel graag een aantal wijsheden die mij hielpen bij het moeten betalen van veel belastingen.

Het is van belang dat je je er bewust van wordt hoe je werkelijk over geld denkt en, nog belangrijker, wat je erbij voelt. Als je dingen zegt of denkt als: ‘O, dat is iets heel mooi maar ik kan het me niet veroorloven,’ ben je niet in een energetische positie om de overvloed die je verlangt in je leven te laten. Het gevoel van teleurstelling dat aanwezig is als je erkent dat je het je niet kunt permitteren, wijst erop dat de balans van je denken meer neigt naar het gebrek aan wat je verlangt dan naar het verlangde zelf. De negatieve emotie die je voelt als je erkent dat je je iets wat je wilt niet kunt veroorloven, is één manier om de balans van je denken te begrijpen, en de hoeveelheid overvloed die je feitelijk ervaart is een andere manier om het te weten….

Veel mensen protesteren dan ook wanneer we hun uitleggen hoe belangrijk het is om het verhaal van je financiën te vertellen zoals je wilt dat het is, in plaats van zoals het is, want zij geloven dat ze de feiten moeten noemen over wat er aan de hand is.

INSPIREREN & VERBINDEN

Dit zijn eigenlijk ook wel vaste thema’s in mijn leven sinds ik met CHANGE bezig ben. Afgelopen vrijdag op de Open Coffee ervoer ik het als een bevestiging. Ja, als ik een boek schrijf over 10 jaar CHANGE dan komen er twee hoofdstukken bij. Zo kom ik ‘moeiteloos’ aan dat mooie cijfer 8, ‘mijn’ getal ?. Ik kreeg zoveel complimenten over de organisatie en het warme onthaal. Eentje deel ik graag omdat het precies verwoordt wat mijn intentie is

 Gina, you change the networking world. Blijf vooral zo bijZONder stralen en inspireren!  –  Leona Geudens

Wil je er ook eens bij zijn? Noteer dan alvast de Open Coffee van vrijdag 28 februari in jouw agenda. Hier alvast de link naar de sfeerbeelden van de Open Coffee van 30 augustus.

Wacht je liever niet zo lang dan ben je zeer welkom voor een babbel, de yoga bij zonsopkomst aanstaande zaterdag of het 8 weken traject Wordt wie je écht bent.

Tot volgende week!

 

Dromen  Durven  Doen  Leren  Groeien  Delen (+ Inspireren & Verbinden)

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
We are the CHANGE
0
Zou graag je mening willen weten, laat een reactie achter.x