fbpx

Weekboek van een CHANGER met een droom – gedroomd over mijn overleden vader en zoveel meer

Misschien waren mijn vorige blogs te lang bedenk ik me nu. Dus doe ik het deze week anders en begin met het einde?. Ik geef je er inzicht in de voorbije week aan de hand van mijn levensthema’s:

dromen, durven, doen, leren, groeien, leren en delen.

DROMEN

Ik droomde een waanzinnig schokkend verhaal waarin mijn overleden vader de hoofdrol speelde. Ik was bij Roland Verschaeve die mij verwittigde met de woorden ‘niet verschieten als je je omdraait’. Ineens stond hij daar, mijn vader! 32 jaar geleden overleden door een hartaderbreuk. Wat had ik het moeilijk om die plotse dood te accepteren. Ik had nochtans niet een super band met mijn vader. Deze week droomde ik dat hij samen met mijn moeder (die nog leeft) hand in hand aan mijn deur stond. Ze vonden de tijd gekomen om een super geheim toe te lichten. Mijn vader was nooit gestorven. Integendeel, hij vluchtte 32 jaar geleden met de hulp van een tante die hem de nodige papieren bezorgde om per boot in een ander land ver over zee zijn leven verder te zetten. Vrij van alle zorgen, zonder zijn gezin.

Na 32 jaar vond hij het tijd om ons terug te zien en deze leugen op te biechten. Vanaf NU wilde hij weer samen wonen met mijn moeder, de band met zijn kinderen aangaan, alles zou weer zijn zoals voorheen. Mijn broer en ik konden dit niet geloven, dat onze vader ons zoiets had aangedaan! Zomaar liegen, vertrekken met de Noorderzon om dan terug te komen alsof dit niets was. Die droom houdt me bezig. Wat wilde mijn onderbewuste me vertellen? Vroeger heb ik wel wat workshops gevolgd rond de betekenis van dromen en droomanalyse. Dus weet ik dat tijdens een droom je in een wereld bent die vooral uit beelden bestaat. Dat je in situaties kan komen die je in wakkere toestand nooit had kunnen bedenken. Wat wil dit bizarre scenario me vertellen? Als iemand van de lezers van deze blog mij op weg zetten om een verklaring te vinden, plaats dan zeker jouw interpretatie ervan of tip in de comment hieronder. Alvast hartelijk dank.

Sinds jaren heb ik de gewoonte om meteen bij het wakker worden te schrijven over mijn droom. Dromen zijn immers signalen en verwerking van dingen in je onderbewuste. In mijn workshops ‘Word wie je echt bent’ geef ik dan ook de aanwezige CHANGERS de tip om dit ook te doen met nog een paar bijkomende tips zoals:

 • Neem bewust het voornemen ’s avonds voordat je gaat slapen om je droom te onthousen
 • Van zodra je een seconde wakker bent, beweeg je niet maar focus je je op wat je droomde
 • Sta stil bij het gevoel dat je droom je bezorgde
 • Je neemt je notitieboekje en schrijf alles op wat je je spontaan herinnert, moeten geen juiste volzinnen zijn, gewoon alles noteren dat bij je opkomt, beschrijf ook dat gevoel

DURVEN

Ik durfde een compleet nieuwe en voor mij onbekende behandelingsmethode op te starten. Niet dat ik gezondheidsklachten heb. Maar met het oog op het nieuwe dat er staat aan te komen wil ik dat graag doen van in mijn meest optimale vorm. Ik was al lang op zoek naar een holistische methode om anders te kijken naar 2 chronische aandoeningen: het Pfeifervirus of klierkoorts in de Vlaamse volksmond èn diabetes. Klierkoorts zorgde er immers mee voor dat ik mijn blad CHANGE think positive on hold moest zetten. Het virus zou voor altijd in mijn lijf vertoeven en ook diabetes zou for ever zijn. Ik mocht al supertevreden zijn als ik het bij het type 2 zou kunnen houden! Nou, dergelijke krasse uitspraken zetten bij mij een zoektocht in gang die automatisch leidt naar het alternatieve, ik noem het liever de complementaire geneeskunde.

De hamvraag doorheen de zoektocht ‘Is dat ècht zo, is daar ècht niets aan te doen? bracht mij bij het voor mij nog onbekende ‘Causopractie’. De founder ervan is de Belg Christopher IMJ Read. De man had zelf jarenlang last van chronische vermoeidheid en andere langdurige gezondheidsklachten. Omdat er geen remedie voor te vinden was nam hij zelf het heft in handen. In plaats van te focussen op het probleem, zoals de klassieke geneeskunde doet en ook soms complementaire therapieën, ging hij gaan zoeken naar de oorzaak. Hij kwam tot de conclusie dat je niet zomaar kan spreken van dé oorzaak maar van een ‘oorzakelijke evolutie’. Soms moet je teruggaan naar het verleden om er de antwoorden voor vandaag te vinden.

Wist je dat?

 • onze huid slechts 4 weken nodig heeft om zich volledig te vernieuwen?
 • ons skelet en ons bloed er 3 maanden over doen?
 • ons lichaam zo in 1 jaar tijd volledig wordt vernieuwd? Die vernieuwing brengt een voortdurende wisseling van onze cellen teweeg, ook celregeneratie genoemd, dat vergt een grote hoeveelheid energie.

Wordt vervolgd….

DOEN

Het thema ‘doen’ beslaat elke week de meeste plaats in deze blog?. Een mogelijke verklaring voor al mijn DOEN is dat ik meer dan 90% vuur in mijn horoscoop heb. Hoe kan het anders dat ik zo graag DOE. Waar het hart vol van is kan je niet anders dan er iets mee doen hé! Weet jij hoe het bij jou is gesteld met de elementen ‘water-vuur-aarde en lucht’ in je horoscoop? De moeite om eens te analyseren.

Wat ik afgelopen week allemaal deed? Ben gaan dansen met vriendinnen en stuurde een vriend een foto met de titel ‘Vier meisjes op de dansvloer”, want we dansten en voelden ons als ‘meisjes’, heerlijk! Sportte 2x met personal trainer Dominique, zowel in Herent als aan zee.  We zijn nu 2 maanden bezig en staan beiden versteld hoe je op een korte termijn een intense band kan opbouwen.

De yoga @ Zeebrugge beach was weer fantastisch. Heerlijk om aan de waterlijn alle zintuigen te voeden met wat er op dat moment aanwezig is. Opvallend veel jonge vrouwen die tijd maken om naar binnen te gaan en zichzelf beter te leren kennen. Dat stemt me hoopvol.  Lees hier meer over in mijn post op Facebook.

Naar de boekvoorstelling van Lieve Bullens geweest.

En ongelooflijk maar waar, ik ontmoette er een uitgever geïnteresseerd in mijn concept van 10 jaar CHANGE. Kom ik zeker op terug. In het luik ‘delen’ onderaan deel ik een paar concrete tips uit het prachtige en praktische LIFE BOOK van Lieve.

Met Anita van Ostaden van de Loslaatacademy had ik ook weer zo’n fantastisch gevoel van verbinding. Anita gaf me de gegevens door van naamgenote Els waarmee ik ook zo’n intens gesprek had. Ligt dat nu aan mij, aan mijn evolutie, aan de lessen die ik allemaal leerde waardoor ik een lichtere rugzak draag en daardoor zo’n bijzondere, authentieke mensen aantrek? Een hemels gevoel is het, dat van verbinding en leven en werken van op eenzelfde golflengte. Nu staat het programma van 8/8 helemaal op punt, het wordt een super mooie dag, vroegboekkorting is nog geldig tem 22 juli dus wie snel is kan er net nog van genieten.

LEREN

Ik leerde wat het effect is om niet reactief te zijn in een heuse confrontatie met een zeer geliefd familielid. Ik had het er al in mijn boek over dat ik liever creatief ben dan reactief dus ben het al een tijdje aan het ‘leren’. Doch in de hitte van een felle woordenstrijd en onterechte beschuldigingen is het makkelijkst om reactief te zijn. Niet dus deze week. In een staat van intense confrontatie hoorde ik mij vragen ‘Laat het ons hier stoppen met praten, ik ga zelf niets meer zeggen. Laat ons een pauze inlassen’. In een smsje achteraf vermeldde ik nog eens uitdrukkelijk dat ik helemaal niet boos was. Dat ik graag de verhitte strijd met idem dito woorden en verwijten wilde verwerken op mjjn tempo en ik zelf contact zou nemen nadat alles zou verwerkt zijn. Dat is intussen gebeurd en onze relatie is zeer respect- en weer liefdevol als tevoren. Het is wel een heuse levenskunst hoor om pro-actief en creatief te reageren i.p.v. reactief.

Door dergelijke levenskunst dat een organisch proces is groei je als mens.

DELEN

Om af te ronden deel ik graag wat wijsheden mee aan jou lieve lezer.

In het boek van mental coach Lieve Bullens zie ik veel gemeenschappelijke dingen die ik zelf doe en meegeef aan mensen die naar mijn 8-weken traject komen. Onder andere het notitieboekje waarin je je intenties van de dag zet, je dankbaarheden uit en nog zoveel meer.

Uit Lieve’s LIFE BOOK valt mijn oog spontaan op p50 en p78, beiden nuttig voor als je het (l)even niet ziet zitten:

Ik ga niet door al deze ellende voor niets.
Ik weet zeker dat iets mooiers en beters te komen staat.
Ik verwacht het onverwachte en zelfs beter.

en

De overtuiging dat je niets waard bent, is een oude overtuiging.
Ze doet je oneer aan, ze is niet eens waar.
Je weet dat er iets is dat jou uniek maakt.
Durf het te laten zien, maar vooral: ZIE HET ZELF.
Zet je angst een de kant en GO.

In het boek van Christophier IMJ Read staat ook de universele wijsheid van Plato te pronken, helemaal gelinkt aan wat causopractie betekent

Je moet niet proberen om een deel te genezen zonder het geheel te behandelen.
Je moet niet proberen om het lichaam te genezen zonder de ziel er bij te betrekken; als je het hoofd en het lichaam gezond wilt maken, moet je beginnen met de ziel te genezen. Dit laatste is het belangrijkst. Laat niemand je overhalen zijn lichaam te genezen als hij je niet eerst gevraagd heeft om zijn ziel te genezen.

De grootste fout die dokters in onze tijd bij een behandeling maken, is dat ze binnen met de ziel van het lichaam te scheiden.

Plato

En ik eindig graag met een My CHANGE tip uit eigen werk, eentje die steeds weer opnieuw raakt als iemand die kiest, hij is super kort maar oh zo krachtig

Wat er ontbreekt in je leven,
is wat je er zelf niet aan geeft.

p.188 uit My CHANGE

Eerstvolgende My CHANGE-activiteiten op een rijtje:

 • 24 juli : Yoga at Zeebrugge beach
 • 31 juli : CHANGE bijeenkomst voor geïnteresseerden in het project ‘We are the CHANGE’ voor de 10de verjaardag
 • 3 augustus : YOGinA, Yoga beleving met zonsopkomst in the house of CHANGE, verwenarrangement mogelijk
 • 4 augustus: idem als 3/8 maar dan op het strand van Zeebrugge

Dromen Durven Doen Leren Groeien Delen

Tot volgende week.

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
We are the CHANGE
0
Zou graag je mening willen weten, laat een reactie achter.x