fbpx

Weekboek van een CHANGER met een droom – Enkel het wat en waarom zijn belangrijk

Hello CHANGER,

Bedankt voor de super fijne reacties op mijn intentie om wekelijks te bloggen. Dit doet zo’n deugd zodat ik met veel plezier schreef aan het vervolg in dit weekboek. Ik geef je graag inzage in mijn notities van de voorbije week.

GEDAAN

 • Het logo van het CHANGE-platform-in-wording laat ik organisch verder groeien. Wat zeker vast staat is dat gezichten van CHANGERS die gaan meewerken of steunen erin verwerkt worden. Dat heeft zijn energetische betekenis. Als je input of feedback hebt laat dit aub even weten in de comments of stuur me even een mailtje. Dit is de voorlopige versie van het logo:
Voorlopige versie van het logo voor We are the CHANGE
 • Interessante actie voor duurzame huurders van The House of CHANGE in Herent uitgewerkt. Wie op frequente basis iets organiseert in THOCiH wordt bedankt met meerdere extra’s. Je huurt 2 dagdelen en je krijgt het 3de dagdeel er gratis bij. Je beschikt dan over de ruimte van ’s ochtends vroeg tot middernacht. Je vult de dag in zoals je zelf wenst: je kan er werken, vergaderen, coachen, behandelingen geven, een lezing of workshop geven, iets anders organiseren, yoga doen, studeren, schrijven aan je boek of cursus, zonnen in de tuin, vul zelf maar aan. Naast een gratis dagdeel kan je nog extra dagen verdienen. Het uitgangspunt is het gekende huishuur principe 3-6-9..
  Ik ga het in een CHANGE mailing nog wat meer in detail uitleggen, maar zo weet jij het als trouwe bloglezer alvast als eerste. Krijg je mijn mailings nog niet en wil je die graag ontvangen dan kan je hier gratis inschrijven.
 • De CHANGE Terugblik-dag op 8 Augustus is lichtjes aangepast. Die avond is er ook de vaste Lachavond in THOC, een ideale manier om de dag mee af te sluiten. Het wordt dus een namiddag en avond programma. Mensen laten reflecteren wat ze allemaal deden om te worden wie ze ècht zijn. Voelen wat er nog in weg zit om compleet jezelf te zijn. Loslaten wat niet bij je echte zijn hoort zal die dag extra aandacht krijgen met de bedoeling om het effectief los te laten. Op 12 juli heb ik een afspraak met Anita Van Ostaden want ik wil graag ondersteund worden door een gespecialiseerde loslaatcoach.
 • Woensdag 3 juli was er een heerlijke start van de wekelijkse Yoga at Zeebrugge beach. Iedereen ging opgeladen en zen naar huis. Een streling voor alle zintuigen was het. Grote interesse was er bij de oefeningen om het mannelijke en het vrouwelijke in ieder van ons te balanceren. Bij de afronding met 1 woord (doe ik bij alles) kwamen spontaan de woorden: rust, wow, koud*, zalig, heerlijk, balans, ongelooflijk.
  Dergelijke sfeer en verbindingsmomenten geven me een intens gevoel van geluk en plezier.
  Op Woensdag 10 juli is het aan Virginie Parent. Ik kijk al enorm uit naar de 3 zondagen in augustus waar ik yoga geef bij zonsopkomst en waarna het mogelijk is om samen te ontbijten op het strand om dan af te sluiten met een verkwikkende massage, meestal voetreflexologie. Dit kan als verwenarrangement geboekt worden met korting.
  Noteer alvast de data in je agenda: 4, 18 en 25 augustus. Vooraf inschrijven is aangeraden. Voor de avondyoga is dat niet nodig.

GEORGANISEERD

Dit hoort ook bij DOEN maar deze bijzondere man geef ik graag een aparte rubriek. De allerlaatste workshop ‘Moeiteloos leren leven’ van Jan Bommerez:

In totaal trotseerden 42 enthousiastelingen de hitte en kozen voor de allerlaatste workshop van Jan Bommerez. Iedereen ging unaniem opgeladen naar huis. Hopelijk genoten ze op een terrasje na van zoveel gedeelde wijsheid. Jan heeft zoveel gegeven. Ik hoop echt dat zijn boek een internationale bestseller mag zijn en dat Vlaanderen hem eindelijk de erkenning geeft die hij verdient.

Ik citeer graag een paar dingen die mij raakten, zeker in mijn verlangen met het platform We are the CHANGE (WATC). Wie weet dat ze ook helpen in jouw verdere ontwikkeling: ziehieronder bij ‘delen’

HERBEKEKEN

Ik heb geleerd altijd te luisteren naar het allereerste idee dat bij me binnenkomt want dat komt van je ziel. Die intuïtie gaf me aan om mensen vanuit hun hart een bedrag te laten storten voor het platform We are the CHANGE. Niet dat ik hen iets opleg, maar kijk, die eigenzinnigheid werkt op dit moment nog niet zoals het moet.

Ik was iets met mijn hoofd aan het uitwerken, per schijf van 30 euro zou ik iets geven. Maar kijk, ook hier was het mijn intuïtie die me iets anders voorschotelde. Wat het is zet ik bij ‘Conclusie van de week’ onderaan.

Hoe zit het bij jou met het luisteren naar je intuïtie? Naar je allereerste ideeën die binnenkomen? In mijn workshops schenk ik daar enorm veel aandacht aan en laat de mensen erover schrijven.

GEVIERD

29 juni 1991 zegden Wim en ik officieel ‘Ja’ aan een leven samen tot de dood ons scheidde op Allerzielen 2014. Ik postte een foto en kreeg er 200 zo’n mooie reacties op. Zó dankbaar en ook fijn voor Wim dat hij populair blijft. Hij was een geliefde man. Hij was authentiek en trok hem niets aan van de ‘haters’ want die waren er ook. Hij blijft mij na zijn dood inspireren.

BEDANKT

Mijn kranige 83-jarige moeder is nog ontzettend energiek en besliste om wekelijks op dinsdag in mijn tuin te komen werken geassisteerd door mijn broer. Ikzelf heb geen groene vingers wat mij al fortuinen aan tuinmannen heeft gekocht. Mijn ma vindt dat veel te veel geld vandaar haar beslissing die ik te nemen heb, geen discussie mogelijk-).

CONCLUSIE VAN DE WEEK

Dromen: De creatie van het dagelijkse platform We are the CHANGE is een allesomvattende grote droom waarvan ik weet dat die er komt. Zoals Jan Bommerez citeerde:

Enkel je wat en waarom zijn belangrijk. Wanneer en hoe laat je aan het universum over.

Mijn Waarom en Wat worden alsmaar glashelderder.

Durven: Ik durf alsmaar meer mezelf te zijn. Ik ga durven mijn intuïtie volgen en gelinkt aan de wens om genoeg geld op te halen om z.s.m. te kunnen starten met het proefdraaien van WATC. De kracht van 8, ik heb een database van 14.000 adressen waarvan gemiddeld 18% de mails wekelijks openen, Als ik nu eens zou DURVEN deze mensen aanspreken met de affirmatieve zin ‘Geef 8 euro en ik kan starten’… Durf ik dat? Come and read next week

Doen: Ik doe veel, maar de meest vreugde krijg ik van gefocust bezig zijn met dat ene doel, dat verlangeloos verlangen rond het CHANGE-platform.

Groeien:  Ik groeide in de conversatie met mijn kids over geld. Neen, ik ga niet weer zelf investeren in het platform. Ja, op dit moment staat er absoluut nog niet genoeg geld op het crowdfundplatform. Maar ik laat me niet van mijn pad afbrengen. Mijn diepe weten zegt dat het er komt, dat alles goed gaat en dat het zelfs groot wordt. Am I a dreamer? Neen, ik luister nog méér naar mijn intuïtie, een streling is het om te voelen wat mijn ziel me influistert

Leren: Ik leerde mij houden aan een stipt afgebakende budgetplanning. Ook om de zorgen die mijn geliefden zich maken, omdat ik me weer volledig smijt, bij hen te laten. Ik weet dat ze dit doen uit bezorgdheid, voor mijn energiepeil en mijn gezondheid,

Delen: Ik deel graag veel wijsheden die ik neerschreef tijdens de workshop van Jan Bommerez en sluit zoals steeds af met een tip uit mijn boek. Alle workshops, yogasessies en zelfs vergaderingen trakteer ik de aanwezigen op een persoonlijk tip. En het klopt altijd, mensen kiezen het nummer van de tip die ze op dat moment nodig hebben.

Geluk is niet een gevoel maar een mindset
Als je controle wilt heb je geen vertrouwen
Je kan 1.000 boeken en workshops volgen, als er geen zelfobservatie is dan gebeurt er NIETS
Wanneer je je niet kan ontplooien blijf je een eikel
Beweging trekt aandacht, stilte geeft aandacht

Jan Bommerez

My CHANGE-tip:

Dankbaarheid, en de durf hebben om die te uiten is één van de mooiste kwaliteiten die je als mens kan hebben. Uit My CHANGE p. 44

Volgende week ga ik zeker iets delen over de behandeling Causopractie die ik gestart ben. Een interview met de bedenker, de Belg Christopher Read staat op mijn verlanglijstje.

? Wie graag mijn In-blikker ontvangt die gaat over het Man-Vrouw thema stuurt een mailtje naar gina@mychange.be met in het onderwerp ‘graag In-blikker M/V’en je krijgt per kerende een link om hem te bekijken.

 

Together we CHANGE the world!

Bedankt voor de connectie en tot volgende week,
Gina

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anne-Marie
4 jaren geleden

Zo mooi geschreven.
Recht vanuit je hart.
Openstellen is het woord dat binnenkomt. Alles is er al.
Anne-Marie

We are the CHANGE
2
0
Zou graag je mening willen weten, laat een reactie achter.x