fbpx

Zijn in plaats van doen

“Jouw man met wie je zo lang samen bent is heel ziek en gaat binnenkort sterven Gina”’ antwoordde een vriendin toen ik haar met het slechte nieuws belde van in het ziekenhuis.  “Zie je de spiegel die je wordt voorgehouden? Want je partner spiegelt jouw mannelijke kant in jezelf. Ben je je ervan bewust dat de innerlijke man in Gina ook wil sterven? Hij is het beu om zo hard te werken en is het werken en vechten moe. Het wordt tijd om de vrouw in jou te laten ontwaken Gina”. Wauw, wat kwam dat hard binnen. Conclusie is dus dat ik twee mannen heb en ze allebei dood gaan, grapte ik cynisch. Mijn eigen innerlijke man wil dus niet meer verder leven. De vrouw in Gina was aan het opstaan.

Alles wat ik nu doe is vanuit mijn vrouwelijke stuk. Wat is dat dan concreet hoor ik je vragen? Wel, als ik met een klus bezig ben en ik word moe : dan wil de man in mij verder doen, die man negeert de signalen van mijn lichaam, er is geen ruimte voor verstilling en herbronning, enkel het behalen van de deadline is hèt belangrijkste doel. De vrouw in mij doet het anders : ze voelt de vermoeidheid en ziet dit als een wijs signaal waar ze mee aan de slag gaat : dan stop ik even, geef ik aandacht aan die vermoeidheid door een wandeling met de hond te maken of iets anders dat me weer oplaadt om daarna de klus weer verder te zetten. Na die oplading ga ik dan weer aan de slag en dat mag best dan weer op die mannelijke doe-manier. Zo is er een evenwicht bereikt tussen het mannelijke en vrouwelijke, zo wil ik de komende jaren in het leven staan. Een leven in balans dus, doen en doorzetten in combinatie met rust en bezinning. Of zoals ik steeds kort samenvat : ik wil meer ZIJN en minder DOEN.

Dochter-vader relatie herstellen
Ook kwam ik tot het inzicht dat ik -net zoals zovelen- ik CHANGE onbewust heb neergezet vanuit een diepe pijn, een kwetsuur waarmee mijn ziel aan de slag wilde in dit leven. Net zoals Obama president werd vanuit zijn kinderpijn, Steve Jobs zijn verwerping en adoptie aan de basis lagen van hun droom, zo kwam ik tot het inzicht dat ook mijn zielsproject en het grootse daarrond zijn oorsprong heeft in mijn kindertijd. Ik haalde immers zoveel mogelijk mannelijke kwaliteiten naar boven om gezien te worden door mijn vader. Sinds ik me daarvan bewust werd heb ik een zeer intense relatie met mijn vader. Ik praat veel met hem en vraag hem steun bij belangrijke beslissingen en doe rituelen om onze relatie alsmaar meer te herstellen.

 

Zin in méér? Zie mijn boek My CHANGE, de online training My CHANGE for you. 

Of eerder behoefte aan een gesprek van ziel tot ziel? Dan kan je een Soulstorm boeken.

Tot een volgende keer.

Gina

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
We are the CHANGE
0
Zou graag je mening willen weten, laat een reactie achter.x