fbpx

Zo blij als een kind

We waren we met zijn allen zo blij als een kinf net voor en tijdens de opkomst van de zon. Echt waar, yoga beoefenen met zonsopgang, je kan je niet voorstellen wat dit doet met een mens. Zoals ik meegaf aan de aanwezigen (ik complimenteerde dat ze er bij wilden zijnp), voltrekt dit wonder zich elke dag, jaar en jaar uit, . Het is pas als je er speciaal tijd voor uittrekt, dat je beseft in wat voor een wondere wereld wij leven en elke dag er deel mogen van uit maken.

Ik geraak alsmaar beter in het yoga geven, ik noem heel bewust niet les geven, want ik voel me geen èchte yogaleraar. Eerder iemand die al haar levenservaringen doorgeeft en daar hoort yoga bij.

Maar nu verder over blijdschap dat ook een beetje spelen is. Spelen, lachen en blij zijn gaan zowat samen. Wist je dat een kind maar liefst 300 keer lacht op een dag! En weet je tot hoeveel dat aantal is gereduceerd bij een volwassen mens? tot maar liefst 15 keer. Niet normaal is dat toch. Wat doen we onszelf toch aan? ons zo zwaar belasten met zovele taken, verantwoordelijkheden. Wàt is er allemaal ècht nodig? Ben jij je daarvan bewust? Wil je vandaag eens bewust tellen het aantal keer dat je luidop lacht en gewoon glimlacht?

In mijn yogalessen vestig ik gedurig de aandacht op het glimlachen. Eenmaal je aandacht geeft aan deze oefening besef je pas van met welk  zuur gezicht je soms kan rondlopen.

Omdat de sfeer rond de zonsopkomst, het glimlachen, de blijheid van vrijheid, de verbondenheid tijdens de les en het smakelijke ontbijt iedereen vleugels bezorgen besliste ik om een extra les in te lassen ter afronding van deze mooie yogazomer.

Het wordt zaterdag 2  of zondag 3  september. De beslissing ligt bij de Banana Moon die voor het ontbijt zorgen. Het wordt  een moment van mixed feelings :blijheid – spelen – afscheid.

Ik kijk er al naar uit, ga uiteraard nog elke dag van augustus van het NU genieten.

Laat je me weten hoe het is gesteld met jouw blij zijn? met jouw spelen? of je de zon al hebt zien opkomen?

Zoals steeds hoop ik op 8 reacties, want dan l8t de dag me toe. Laat me zeker jouw score van je dagelijkse lachen en glimlachen weten:-)

Positieve groeten
Gina De Groote

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
We are the CHANGE
0
Zou graag je mening willen weten, laat een reactie achter.x