fbpx

Wat is geen rommel?

 

Nog een belangrijk inzicht en beslissing dat ik deze zomer nam : vanaf september ga ik mijn appartement aan zee verhuren. Dus is de operatie  ‘grote schoonmaak’ al een paar weken bezig.

Ongelooflijk wat dit allemaal met me doet. Dit appartement in Zeebrugge is sinds 25 jaar een verlengstuk van mijn huis in Herent. Het ligt hier vol met herinneringen van toen de kinderen klein waren, kleren en boeken van Wim, zomerrecepten die ik al die jaren heb bijgehouden. Dat opruimen en door al die dingen gaan doet zeer veel met me, het zet zelfs veel  in beweging. Ik weet dat het een supergevoel gaat zijn als alles weg en leeg is, maar het opruimproces zelf is toch een lastige. Ik vind van mezelf dat ik goed kan loslaten, ik geniet er zelfs van om de kinderen hun eigen weg te zien gaan. Maar al die herinneringen zien, moeten  beslissen of ik ze wegdoe of bijhou, dat vind ik supermoeilijk.  Huurders hebben daar natuurlijk niets aan maar toch wil ik niet onbezonnen tabula rasa maken van alles. Ik bewonder mensen die dat wèl kunnen hoor.

Als assistentie haalde ik er de Feng-shui leer ere dan maar even bij, het werd tijd om eens in te loggin in het online programma van experte An Sterken dat ik al maanden geleden had aangeschaft. Zinnen als “Wist je dat je twee derden van je spullen in je huis kan weggooien of weggeven?” hielpen mij niet echt verder. Ik wilde dat niet, 2/3den weggooien. Ik bleef zoeken naar iets waar ik een beter gevoel bij had. En daar was het, ik vond wat ik zocht:-) nl. “Wat is geen rommel en moet je dus ook niet weggooien?” :

  • Alles waar je een goed gevoel bij hebt.
  • Alles waar je goede herinneringen aan hebt.
  • Alles wat je vaak gebruikt.
  • Familiestukken en -voorwerpen waar je een goed gevoel bij hebt.
  • Alles wat je mooi vindt en waar je van houdt

Nu klopt het helemaal. Gek hé dat ik deze 5 puntjes uit de feng shui nodig had om mijn intuitie bevestigd te zien? Ik heb nog 2 weken op te ruimen maar het voelt goed. Feng Shui zie je niet, je voelt het.

Enfin, vanaf september staat mijn appartement dus te huur, zie op de facebook pagina ‘Te huur per week zeedijk zeebrugge

Het hele verhaal klopt nu. Ik liet het aan een paar schrijfcoaches weten en had al leuke contacten van auteurs in spé die hier samen aan hun boek gaan schrijven. Met dit unieke zicht op de wijdsheid van het strand en de Noordzee. WIm schreef hier al zijn boeken en ook mijn boek kwam  hier tot stand.

Nu ben ik blij dat ik deze plek kan aanbieden. Maar eerst nog wat opruimen:-)

Hoe is het bij jou gesteld? Ben je goed in opruimen of hou je net graag zoveel mogelijk spulletjes bij?

Laat het me weten?

Als ik 8 reacties krijg, l8cht de dag me toe.

Tot gauw

Gina

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kristel Tosseyn
6 jaren geleden

Ik heb niet graag rommel of chaos. Opruimen doe ik zeer vaak. Weggooien: wat me niet blij maakt, gooi ik weg. Daar heb ik het niet moeilijk mee. Ik ben niet gehecht aan materiële zaken.
Mijn kostbaarste bezit, is mijn ziel.
En mijn kinderen maken mijn dagen heel waardevol.
Meer heb ik niet nodig.

Nadine Gregoor
Nadine Gregoor
6 jaren geleden

ik sta ook voor een opruimaktie … laat het traag en gespreid insijpelen … dank voor de Feng Shui inspiratie:
“Wat is geen rommel en moet je dus ook niet weggooien?” :
– Alles waar je een goed gevoel bij hebt.
– Alles waar je goede herinneringen aan hebt.
– Alles wat je vaak gebruikt.
– Familiestukken en -voorwerpen waar je een goed gevoel bij hebt.
– Alles wat je mooi vindt en waar je van houdt
moet nog een beetje groeien bij mij … maar voelt alleszins goed !

We are the CHANGE
4
0
Zou graag je mening willen weten, laat een reactie achter.x