fbpx

8 grootse tips voor grootse kinderen, elk kind is groots – Deel 1

Straks ga ik eten met Lies Rock en gaan we wat soulstormen over CHANGE@School. Lies coacht zogenaamde “moeilijke pubers” en geeft wekelijks consults in the house of CHANGE in Herent aan leerlingen met leerproblemen. Ineens kwam het bij me op om een blog aan het kind  op te dragen, het zijn dingen die ikzelf graag had meegekregen als kind.

Ik ben er zeker van als deze tips vaak herhalen dat onze kinderen uitgroeien tot super gelukkige mensen.

  1. Beloof mij dat je ALTIJD achter je grote droom zal aangaan! Zelfs al zegt iedereen dat je droom “veeeeel” te groot is en daardoor onmogelijk, luister naar jouw eigen gevoel dat je hebt bij je droom. Maakt hij je blij, voel je vlindertjes erbij en kan je aan niets ander meer denken; dan is dat het enige dat telt en betekent het dat het JUIST zal zijn.
  2. Probeer ’s ochtends je droom meteen op te schrijven.  Dromen komen uit je onderbewuste.  Ze zijn een soort        archiefkast  waarin allemaal herinneringen zitten opgeslagen en blijken vaak een schatkist te zijn.
  3. Jij en alleen jij zit aan het stuur van je eigen leven. Waar je ook met je leven naar toe wil gaan, jij kan de        bestemming uitstippelen en er naar toe rijden. Bestuur het goed, voel welke weg je het beste inslaat en rijd tot de eindbestemming die je voor ogen hebt.
  4. Neen hoor, kiezen is niet verliezen zoals we meestal horen. Integendeel, zelfs; een keuze maken is een teken van durf. Als je kiest maak je iets duidelijk en kunnen de dingen naar je toe komen.
  5. Ken je de wet van aantrekking die zegt dat je wordt wat je denkt? Je gedachten bepalen immers of je positieve of negatieve dingen aantrekt. Jij en alleen jij zendt jouw krachtgolven uit. Jij bent de inspirator en “creator” van jouw leven.
  6. Koester jouw (w)aarde. Weet dat jij en alleen JIJ de allerbelangrijkste persoon bent op aarde die je echt heel graag moet zien. Het is pas als jij alle liefde van jezelf krijgt en er overschot is, dat je de rest aan anderen kan geven. Vergeet niet een groot deel te geven aan onze Moeder Aarde, onze MA. Als je haar graag ziet en help je mee aan haar herstel.
  7. Je bent NU al helemaal OK zoals je bent. Veel mensen vragen “wat wil je worden als je groot bent?” maar je bent altijd prima zoals je bent. Je bent NU perfect en zal altijd perfect zijn.
  8. Speel en speel en speel en buiten, doe gek, lach en lach en zing en teken en… Wist je dat je als kind ontzettend veel lacht en als volwassene aanzienlijk minder? Blijf dus je hele leven lang gek doen en lachen!

 

CHANGE your mind to be ki(n)d.

Raak dat kind in jezelf nooit kwijt!

Gina De Groote
CHANGE-maker van een blad – boek – lezingen – workshops

Uittips 17/06 en 07/07:

Uittips in the house of CHANGE in Herent:

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
We are the CHANGE
0
Zou graag je mening willen weten, laat een reactie achter.x