fbpx

Ontdek wat yoga met je doet op vakantie. Deel 1

Mensen informeren over de vele voordelen van yoga voor hun gezondheid is een missie geworden.  Ik deel graag mijn ervaringen in de hoop om ook jou te inspireren om yoga te  be-LEVEN.

Mijn eerste kennismaking met yoga was op Ibiza met Ingeborg, onder het motto “LEVEN IN VREUGDE.”  Ik wou zo graag vreugde in mijn leven, maar dat yoga daarvoor zou zorgen dat wist ik toen nog niet.

Ondertussen beoefen ik bijna alle yogastijlen, met uitzondering van Ashtanga, een bewuste keuze omdat enige prestatiedruk geen yoga is voor mij. Bikram-yoga staat nog op mijn verlanglijstje. Wanneer komt dit naar het Leuvense ??

Yoga vormt een onderdeel van mijn dagelijkse leven. Ik begin er ’s ochtends mee buiten in mijn tuin en dat is een heerlijke start van de dag. Ik noem mijzelf een yoga-ambassadrice en geef nu maandelijkse yoga-belevingen in The House of CHANGE in Herent en wekelijks op het strand in de zomer. Ik maakte er zelfs mijn eigen concept van, namelijk  YOGinA.

YOGinA elke zomer op het wijdse strand van Zeebrugge, bij zonsopkomst

1. Je leert leven in het NU

Eckart Tolle maakte ons bewust van het belang om in het NU te leven. NU is het enige moment dat telt. Het verleden maakte je tot de persoon wie je bent, door alle ervaringen en leermomenten. Maar dit is voorbij! Je kan veel doelen stellen maar die liggen in de toekomst. Dat moment bestaat nog niet. Enkel het NU is er. Het is heerlijk om dit volledig te beleven en ervan te genieten. Dit is voor veel mensen niet gemakkelijk in een hectisch leven. Yoga is de ideale manier om te leren in het NU aanwezig te zijn. Vooral op vakantie is heerlijk dit te leren leven.2. Je leert je weer verWONDERen.

Het is echt zalig om tijdens je vakantie op te staan, het leukste plekje met het mooiste uitzicht uit te kiezen, je daar te installeren op een matje of handdoek en te genieten van al wat er is, in combinatie met een reis naar binnen. Verwondering alom door al dat moois bewust te beleven; je wordt er letterlijk stil van.

2. Je leert beter ADEMen

Tijdens de vakantie dagelijks buikademhaling oefenen zorgt ervoor dat het in je systeem zit als je weer je drukte ingaat . Zet 3x per dag je timer: begin dag 1 met 3 x 1 minuut je ademhaling te observeren, dag 2 doe je er een minuut bij en zo bouw je de hele vakantie lang op.

Leer om bewust uit bed te stappen. Meteen je bed uitspringen is definitief voorbij. Doe tegen de hoofdleuning al je ademhalingsoefeningen en bepaal je intenties voor de dag. Ik zet er dagelijks één voor mijn mannelijke en mijn vrouwelijke kant.

3. Je leert je ONTSPANnen

Opspannen en ontspannen, inspannen en dan ontspannen… Ervaar wat een verschil in gevoel dat geeft. Meestal zijn we er ons niet van bewust hoe gespannen we door het leven gaan. Yoga betekent dat je daar aandacht aan schenkt, zodat je alles bewust kan in- op- en ont-spannen. Het is een Levenskunst om vanuit een ontspannen houding inspanning te leveren. Anders gezegd: werken en leven vanuit een ontspannen houding; dat is yoga. Wie wil dit nu niet? De vakantie is een ideale oefenperiode.

Heb ik je geïnspireerd? Wil je het uitproberen op het wijdse strand van Zeebrugge? Elke woensdag om 19u30 is er Yoga @ Zeebrugge beach. Afspraak om 19u30 aan de trap van de Surfclub Icarus. In augustus is er ook elke zondagochtend yoga bij zonsopkomst. Optioneel kan je ook kiezen voor het YOGinA-VERWEN-arrangement, daar moet je vooraf inschrijven en betalen. Kies je enkel voor de yoga dan kan je terplaatse komen en cash betalen.

Je vindt alle info in mijn boutique.

Zie ik je deze zomer in Zeebrugge?

Gina De Groote

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
We are the CHANGE
0
Zou graag je mening willen weten, laat een reactie achter.x