fbpx

Vermoeidheid – bye, bye ik heb je niet meer nodig!

Ik herinner het me nog alsof het gisteren was. Twee jaar geleden rond deze tijd moest ik noodgedwongen – door klierkoorts, zo bleek later – afhaken voor onze CHANGE Day met het toepasselijke thema ‘Ontdek de genezer in jezelf’.

Symbolischer kon het uitbreken van deze ziekte niet zijn.

Had ik hier zelf om gevraagd? Wat wou die vermoeidheid me duidelijk maken? En waarom net nu, na dat intense jaar met mijn zieke en inmiddels overleden Wimme?

Was dit het antwoord van het universum op mijn intense verlangen om het doe-tijdperk achter me te laten? Ik uitte dit ook al in mijn boek My CHANGE; de hartstochtelijke wens om vooral te mogen zijn in plaats van dat eeuwige moeten doen.

Het duurde twee jaar vooraleer ik weer helemaal in mijn kracht stond. Ik kreeg inzichten en ik deed er iets mee.

Ik deel al mijn ervaringen, ontdekkingen en oplossingen  rond vermoeidheid graag met anderen die op zoek zijn naar hulp of een richtingaanwijzer op hun pad.

Ik deed al een paar try-outs van alles wat in de maak is en ik kreeg alleen maar de bevestiging: dit is de weg die ik moet volgen …

Ik krijg hier zoveel energie van (hoelang is dat geleden?). Gewoon, mijn eigen verhaal/leven onverbloemd vertellen, de lessen die ik eruit trok.

Onderstaande inzichten hielpen me weer gezond te worden.

Ik moet just niks!

Het kostte me behoorlijk wat energie om abonnees, co-changers en andere partners de boodschap te brengen dat mijn zelfzorg absolute prioriteit was geworden. But I had no choice …

Met als gevolg dat ik mijn blad en alle activiteiten errond voor onbepaalde duur on hold moest zetten. En weet je wat? Iedereen begreep de situatie en complimenteerde mij voor deze beslissing. 

Wil ik hebben of wil ik zijn?

Dat vraag ik me telkens opnieuw af als ik een aantrekkelijk voorstel gepresenteerd krijg. Dat alsmaar meer willen, meer willen hebben, kortom ‘dat meer’: het kan  je enorm moe maken, zeker als je het voortdurend buiten jezelf moet gaan zoeken. 

Ik koos ervoor om een reis naar binnen te maken. Ik ontdekte er mezelf als een unieke parel. Een complete vervulling…

Ik wens je oprecht zo’n mooie tocht toe, eentje waar je gewoon kan zijn. 

Waar word ik blij van?

“De natuur heeft ons gemaakt om gelukkig, gezond en krachtig te zijn”, poneerde Wim Hof in een van de laatste edities van CHANGE think positive. 

Na een jaar van stilte en complete rust begon ik langzaam te ‘verrijzen’. Ik organiseerde lezingen rond mijn boek – ondertussen uitgegroeid tot muzikale boekvertellingen -, organiseerde inspiratie-avonden, gaf vorm aan de My CHANGE-tips.

Dit alles geeft me  energie, maakt  me blij en bevestigt dat ik (terug) op het juiste spoor zit.

Ik heb geleerd mijn verhaal te brengen zonder zo hard te moeten werken en door vreugde bovenaan mijn prioriteitenlijstje te plaatsen.

 

Citaat uit mijn boek MY CHANGE dat past bij het thema ‘vermoeidheid”dat ik altijd voor ogen hield toen ik me – zo moe als een hond – voortsleepte met mijn klierkoorts:

“Als je wil genezen, moet je concreet iets veranderen in je leven. We hebben het verstand en de kracht in onze genen en cellen om zelf te genezen. Mirakels die zomaar lukraak uit de lucht komen vallen: ze bestaan niet. Het zijn onze cellen die zichzelf genezen. Je moet er natuurlijk ook in geloven”, zei dokter Eduard Van den Bogaert, “en erop durven vertrouwen dat je ooit geneest. Als je daar niet in gelooft, dan gaat je lichaam ook niet tot actie over, net zoals je nooit een wedstrijd hardlopen wint als je al bij voorbaat denkt dat je schoenen het niet de hele rit uitzingen.. Met andere woorden: wie geneest, heeft wel degelijk iets veranderd in zijn leven.”    

 

 Mjn tips voor jou vandaag.

Uit het grote scala My CHANGE-tips geef ik je er graag 2 om vandaag toe te passen. Voor mij zijn ze een vaste gewoonte geworden, ze helpen me om goed voor mijn eigenste zelfje te zorgen.

1. Toen ik helemaal leeg was, kon ik zelfs geen muziek verdragen. Nu geniet ik er weer volop van. Maar ik doe regelmatig de aan-uit-oefening.. Bijvoorbeeld, ik zit in de auto, het is een lange rit, de radio staat aan. Om de twintig minuten zet ik die bewust uit. Straf, en ongelooflijk, hoe mijn lijf een geest dan reageren. Ik voel zó duidelijk het verschil tussen een hyperactieve en rustige geest…

2. Thuis organiseer en plan ik mijn taken in functie van de lichtinval. (Zon)licht geeft me een enorme boost dus waarom daar geen rekening mee houden? Daarom doe ik het werk in de keuken vooral ’s ochtends; het licht is er dan optimaal…

Mijn ervaringen van afgelopen twee jaar deel ik ook via tips, workshops en mijn methode die ik dagelijks toepas, alles onder de naam ‘acht voor acht’. Ik neem geen blad voor de mond, heb het over mijn vallen en weer opstaan. Ik hoop dat mijn verhalen je troosten; dat je je er misschien in herkent; dat ze jou helpen om weer je balans te vinden zodat je net als ik ongelooflijk veel plezier en kracht vindt in je leven.  

My CHANGE for you

Weet je welke vragen mij triggerden en terzelvertijd ook hielpen om de focus te behouden? Ik gaf deze vragen met mijn antwoord erop  de naam mijn INBLIKKERS en deel ze graag met jou. Wie weet doen ze ook bij jou een belletje rinkelen en is het ‘acht voor acht’ om jouw inzichten in-te-blikken!

  • Ben jij je bewust van sommige patronen die jou moe maken en aan de basis liggen van je ziekte?
  • Heb je er moeite mee om jezelf op de allereerste plaats te zetten? Of is dit een uitdaging die je graag aangaat de komende tijd?
  • Ben je een perfectionist?
  • Kan je dingen die niet gaan zoals je ze voor ogen had aanvaarden zoals ze ‘maar’ zijn?
  • Hoe is het gesteld met je ademhaling
  • Wat deed je goed vandaag? Geef jezelf een knaller van een  compliment!

Ik heb mijn ervaringen met dalen en pieken bij mekaar ‘geleefd’.  Maar ik voel dat het me sterker maakt.

Wil jij mijn reisgenoot worden en nog meer ontdekken dan wat ik hier schreef? Dat kan.

Op zoek naar inspirerende mensen die je kunnen helpen je op weg te zetten om je kracht te vinden?

Uit ervaring weet ik dat deze mensen goede gesprekspartners zijn:

Positieve groet

Gina De Groote
CHANGE-maker

Bedankt, lieve klierkoorts.
Je maakte je punt en ik heb het begrepen.
Nu mag je gaan.
Ik wens je het beste.
En mezelf ook.
Gina

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
We are the CHANGE
0
Zou graag je mening willen weten, laat een reactie achter.x